için kaldı

Kar, yağmur ve fırtına geliyor!

Hava durumu 15 Mart raporu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı. Yapılan son tahminlere göre yurdun iç, kuzey ve batı kesimlerinde yağışlı ve soğuk havanın gün boyu etkili olması bekleniyor. Özellikle Marmara Bölgesinde İstanbul başta olmak üzere şiddetli rüzgar ve fırtınanın gün içerinde etkili olması, yurdun iç kesimlerinde ise kar yağışının görülmesi bekleniyor.

VATAN VATAN
Kar, yağmur ve fırtına geliyor!

Türkiye Coronavirus salgını nedeniyle diken üzerinde havaların ısınmasını beklerken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre yurdun geneli yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına giriyor. Özellikle İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nde soğuk ve yağışlı havanın gün içerisinde etkili olacağı tahminler arasında yer alıyor. Bununla birlikte dışarıda plan yapanlar ise “Bugün hava durumu nasıl?” sorusunun cevabını merak ediyor? Peki, bugün hava durumu nasıl?   HAVALAR SOĞUYOR!   Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Eskişehir, Aksaray, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Afyonkarahisar, Kütahya, Eskişehir, Sivas, Yozgat, Çankırı çevreleri ve Ankara'nın kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde; Rize il geneli, Artvin'in kıyı kesimleri ve Trabzon'un doğusu ile Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Diyarbakır çevrelerinde yerel olarak kuvvetli(21-50 kg/m2/12saat) olması bekleniyor. Rüzgarın kuzeybatı kesimlerde 5 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.   İSTANBUL °C, 11°C     Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı     İZMİR °C, 22°C     Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde hafif yağmurlu     ANKARA °C, 19°C     Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı  

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER