için kaldı

Türkiye, Avrupa 6'ncısı oldu

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, turizmde tüm zamanların rekorunun kırıldığını, Türkiye'yi ziyaret edenlerin sayısında yüzde 12,2 artış yaşandığını belirterek turizm gelirlerinde Türkiye'nin Avrupa 6'ncısı olduğunu bildirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türkiye, Avrupa 6'ncısı oldu

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile turizmin stratejik sektör ilan edildiğini ve devletin tüm kurumları ve imkanlarıyla turizmin gelişmesi için yoğun bir çalışma sürecine girdiğini söyledi.

Turizmde 50 milyon olan ziyaretçi sayısı beklentisinin 75 milyon, 50 milyar dolar gelir beklentisinin de 65 milyar dolar olarak revize edildiğini hatırlatan Alpaslan, 2019'da 51,7 milyon ziyaretçi ağırlandığını, 34,5 milyar dolar gelir elde edildiğini bildirdi.

Alpaslan, geçen sene turizmde tüm zamanların rekorunun kırıldığını vurgulayarak, "Türkiye'yi 45,1 milyon yabancı, 6,7 milyon yurt dışında ikamet eden vatandaşımız ziyaret etti. Ziyaretçi sayısındaki artış 2018'e oranla geçtiğimiz yıl yüzde 12,2 olarak gerçekleşti." diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER