için kaldı

İspanya Dışişleri Bakanı Laya: Türkiye’nin jestine teşekkür ediyoruz

İspanya Dışişleri Bakanı Arancha Gonzalez Laya, solunum cihazlarının gönderilmesinden dolayı Türkiye’ye ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür etti.

POSTA POSTA
İspanya Dışişleri Bakanı Laya: Türkiye’nin jestine teşekkür ediyoruz

İspanya Dışişleri Bakanı Arancha Gonzalez Laya, Türkiye’den çıkaramadıklarını belirttiği solunum cihazlarının İspanya’ya gönderilmesi için devreye giren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür etti. Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklama yapan İspanya Dışişleri Bakanı Laya, "Ülkemizde iki otonom bölge tarafından satın alınan solunum cihazlarının İspanya’ya ulaştırılmasına izin verdiği için Çavuşoğlu’na teşekkür ederim. Dost ve müttefik Türkiye’nin jestine teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan İspanya’nın Castilla La Mancha ve Navarra özerk yönetimleri, geçtiğimiz haftalarda Türk bir şirketten 3 milyon Euro tutarında 150 adet solunum cihazı satın almıştı. Geçtiğimiz Cuma günkü satın aldıkları solunum cihazlarının Türkiye’de tutulduğunu ifade eden İspanya Dışişleri Bakanı Gonzalez, solunum cihazlarını almayı başaramadıklarını belirtmişti.

İHA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER