için kaldı

VİOP haftaya yükselişle başladı

Ağustos vadeli endeks kontratı, yaklaşık yüzde 0,1 artışla 132.300 puandan açıldı. Analistler, bugün veri gündeminin zayıf olduğunu belirterek, hafta genelinde ise çarşamba günü açıklanacak ABD Merkez Bankasının faiz kararı ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının enflasyon raporunun yatırımcıların odağında yer aldığını ifade etti.

BORSAMATİK BORSAMATİK
VİOP haftaya yükselişle başladı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) ağustos vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, açılışta yaklaşık yüzde 0,1 artışla 132.300 puanda dengelendi.

Ağustos vadeli endeks kontratı, açılışta en yüksek 132.550 puanı görmesinin ardından önceki kapanışın 175 puan üzerinde, 132.300 seviyesinde işlem görüyor.

Geçen haftanın son işlem gününde alıcılı seyreden endeks kontratı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,74 artışla 132.125 puandan tamamladı.

Analistler, bugün veri gündeminin zayıf olduğunu belirterek, hafta genelinde ise çarşamba günü açıklanacak ABD Merkez Bankasının faiz kararı ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının enflasyon raporunun yatırımcıların odağında yer aldığını ifade etti.

Teknik açıdan, endeks kontratında 133.000 ve 133.700 seviyelerinin direnç olarak öneminin arttığını kaydeden analistler, 130.700 puanın ise yükseliş trendinin desteği konumuna geldiğini bildirdi

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER