için kaldı

Kar üzerinde hedefe ulaşmaya çalışıyor

Dünya Atlı Okçuluk Şampiyonu Alkan, yeni başarılara imza atabilmek için olumsuz hava koşullarına rağmen karla kaplı alanda at üstünde ok atıyor.

F5HABER F5HABER
Kar üzerinde hedefe ulaşmaya çalışıyor

ANKARA (AA) - Dünya Atlı Okçuluk Şampiyonu Alperen Alkan, yeni başarılara imza atabilmek için olumsuz hava koşullarına rağmen karla kaplı alanda at üstünde ok atıyor.

Güney Kore'nin ev sahipliğinde düzenlenen 12. Dünya Şampiyonası'nda ilk sırada yer alarak ilk kez katıldığı şampiyonada önemli bir başarıya imza atan Alkan, yeni sezon hazırlıklarını ve hedeflerini AA muhabirine anlattı.

Atlı okçuluk sezonunun mayıs ayında başlayıp, ekim ayında bittiğini belirten Alperen, "Sonrasında çok az bir çalışma süremiz oluyor, o da kış mevsimine denk geliyor. Kış şartlarının zorluğu nedeniyle haftanın 4-5 günü yerde, 3 günü de at üstünde çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

"Okçuluk devamlılık demektir." diyen Alperen Alkan, şöyle konuştu:

"Her şartta çalışmaya devam etmemiz gerekiyor çünkü okçuluk devamlılık demektir. Sürekli ok attığınız zaman eliniz alışıyor. İçimizden gelerek atmamız gerekiyor. Yer çalışmalarıma düzenli olarak devam edecek, atla da imkan buldukça çok çalışacağım."

-"Medeniyetimiz, at üstünde kurulmuş bir medeniyet"



Alperen Alkan, atlı okçuluğun kendisini tarihi anlamda da heyecanlandırdığını vurgulayarak, "Türk'ün kültüründe at çok önemli. Bizim tarihimiz at üzerinde kurulmuş bir tarih, medeniyetimiz at üzerinde kurulmuş bir medeniyet. Bundan dolayı atın yeri çok farklı." diye konuştu.

Katıldığı ilk dünya şampiyonasında Türkiye'ye bu branştaki ilk altın madalyasını kazandıran Alperen, en üst noktada kalabilmek için elinden gelenin fazlasını yapacağını dile getirdi.

SONRAKİ HABER