için kaldı

Beyrut'ta binlerce kişi çöp krizini protesto etti

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta binlerce kişi, ülkede yaşanan çöp krizini protesto etmek için Şüheda ve Riyad es-Sulh meydanlarında gösteri düzenledi.

F5HABER F5HABER
Beyrut'ta binlerce kişi çöp krizini protesto etti

BEYRUT (AA) - Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta binlerce kişi, ülkede yaşanan çöp krizini protesto etmek için Şüheda ve Riyad es-Sulh meydanlarında gösteri düzenledi.

Sosyal medya üzerinden başlatılan "kokunuz çıktı" kampanyasına öncülük edenler ve sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla bir araya gelen binlerce Beyrutlu, Lübnan bayrakları ve yolsuzluk karşıtı pankartlar taşıyarak Es-Sanai bölgesindeki Dışişleri Bakanlığı binasından Şüheda Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Riyad es-Sulh Meydanı'nda da binlerce kişi çöp krizini protesto etti.

Göstericiler "siyasi yolsuzluk""halk rejimin düşmesini istiyor", "halk yolsuzluk yönetiminin düşmesini istiyor" ve "hepiniz aynısınız" sloganları atarak yasama ve cumhurbaşkanlığı seçimi yapılması çağrısında bulundu.

Lübnan Parlamentosu'ndaki cumhurbaşkanlığı seçimi, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için bir yılı aşkın süredir 27 kez ertelenmişti.

Başkent'te çöplerin 1 ayı aşkın süredir toplanmaması nedeniyle, sosyal medya üzerinde “kokunuz çıktı” sloganıyla bir araya gelen binlerce kişinin, bir haftadır ülkedeki "yolsuzluk ve çöp sorununu" protesto için başlattığı gösteriler, ülke gündemindeki yerini koruyor.

SONRAKİ HABER