Volkan felaketinde evlatlık verilen kardeşler 34 yıl sonra kavuştu

130 yıldır aktif olmadığı için halk Nevado del Ruiz’e kendi arasında ‘uyuyan yanardağ’ diyordu. Felaket aslında “Geliyorum” demişti. Ancak hiçbir önlem alınmadığı için binlerce kişi ölmüştü. Volkanın yakınındaki arazi toprakları verimli olduğu için tüm tehlikesine rağmen yakınında yerleşimler sürüyor. 1985 yılında 23 bin kişinin öldüğü yanardağ felaketinde, kimsesiz kalan çocuklar evlatlık verilmişti. Onlardan biri olan Jennifer De La Rosa, 34 yıl sonra evlatlık verilen diğer kardeşini buldu.

POSTA POSTA
Volkan felaketinde evlatlık verilen kardeşler 34 yıl sonra kavuştu

En tehlikeli yanardağlardan olan Kolombiya’daki Nevado del Ruiz, 13 Kasım 1985’te patlamıştı. Eteklerindeki 28 bin nüfuslu Armero kasabasında 23 bin kişi, ölmüştü. Aileleri ölen ve yakınları çıkmayan çocuklar 6 ay içinde evlatlık verilmişti. Evlatlık verilenlerden biri Jennifer De La Rosa’ydı. Patlama olduğunda 1 haftalık olan De La Rosa’yı Kızıl Haç yetkilileri İspanya’daki bir aileye evlatlık vermişti. Belgeselci olan De La Rosa (34) hayatını biyolojik bir yakınını bulmaya adadı. Sadece annesinin adını öğrenmişti. Kolombiyalı yetkililerle iletişim kurdu. Patlama sonrası kimsesiz kalan 478 çocuk için bir dernek kurulduğunu öğrendi. Sadece 65’i evlatlık verilmişti.

Volkan felaketinde evlatlık verilen kardeşler 34 yıl sonra kavuştu - Resim : 1

De La Rosa’ya kendisi gibi yakınını arayan bir seyyar satıcı kadından bahsettiler. O kadın Kolombiya’da evlatlık olarak büyümüştü. Felaketten 1 yaşındayken kurtarılan Angela Rendon (35) ile De La Rosa dernek aracılığıyla DNA testi yaptırdı. Kardeş oldukları ortaya çıktı.

Volkan felaketinde evlatlık verilen kardeşler 34 yıl sonra kavuştu - Resim : 2

Buluşmayı izleyenler gözyaşlarını tutamadı

Ömürlerini bambaşka koşullarda geçiren iki kardeşin buluşması izleyenleri ağlattı. İkisinin de yıllar önce sol kollarına dövme yaptırdıkları ortaya çıktı. İki kadın, “Bir daha asla ayrılmayacağız” dedi.

POSTA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER