için kaldı

İngiltere'nin yeni göçmen politikası, modern köleliğe neden olabilir

İngiltere göçmenlikle ilgili büyük kısıtlama getiren yeni politikasını bu hafta açıkladı. Sivil Toplum Kuruluşları ise endişeli, yeni uygulamaların kölelik pazarını yeniden canlandıracağı görüşünde.

POSTA POSTA
İngiltere'nin yeni göçmen politikası, modern köleliğe neden olabilir

İngiltere'de hükümet bu hafta, Brexit sonrası ülkeyi 'dünyanın en parlak ve en iyilerine açacak' puan tabanlı yeni göç sistemini duyurdu. "Serbest dolaşıma son veriyoruz, sınırlarımızı kontrol altına alıyoruz." diyen İçişleri Bakanı Piri Patel, hükümetin İngiliz halkının taleplerini öncelik olarak aldığını açıkladı. Ana muhalefetteki İşçi Partisi ise yeni düzenlemelerin işgücünün ilgisini azaltacak 'düşmanca bir ortam' yaratacağını söyleyerek, eleştirdi. Sivil Toplum Kuruluşları ise yeni göçmenlik şartlarının modern kölelik ortamına ortam hazırlayacağını belirterek endişelerini dile getirdi. Kalifiye olmayan elemanların ülkeye gelişinin büyük oranda zorlaşacağı öngörülürken, söz konusu durum, ülkeye girişi daha kolay olan kalifiye olmayan AB vatandaşlarının çok düşük ücretlere çalıştırılmasına neden olabilir. Düşük ücretli çalıştırılan işçilerin, çeteler tarafından istismar edilebileceği görüşü hakim. 

İngiltere puan tabanlı göç sistemine geçiyor

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER