TAV İnşaat’ta borç gerilimi devam ediyor

BİR süredir bankalarla borç yapılandırması için masada olan TAV Grubu’nun iştiraki TAV İnşaat’ta ortaklar arasındaki anlaşmazlığın devam ettiği öğrenildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
TAV İnşaat’ta borç gerilimi devam ediyor

Şirkette halen Tepe Grubu’nun yüzde 40, Hamdi Akın’ın Başkanı olduğu Akfen Holding’in yüzde 40 ve Sani Şener’in kurduğu Sera İnşaat’ın da yüzde 20 hissesi bulunuyor. Şirketin toplam borcunun ise yaklaşık 350 milyon dolar olduğı belirtiliyor.

Edinilen bilgiye göre, Akfen tarafı yüzde 40 ortaklığı bulunan şirketin yönetiminde yer almadığını belirterek borçlarda imzası olmadığı için yapılandırmada taahhüt altına girmek istemiyor. Tepe Grubu ise vakıf şirketi oldukları teziyle yine borç yapılandırmasında taahhütte bulunmuyor.

Bankacılık çevreleri Türk Ticaret Kanunu’nun 553’üncü maddesine vurgu yaparak şirketlerin kurucuları, yönetim kurulu üyeleri, yöneticilerinin şirkete, pay sahiplerine ya da şirket alacaklarına karşı vermiş oldukları zararlardan dolayı sorumlu olduğuna dikkat çekiyor. Konuyla ilgili aralık ayında Hürriyet’e konuşan taraflardan TAV CEO’su Sani Şener TAV İnşaat’ta Akfen Holding’in ortaklıktan ayrılacağını söylemiş, bankalarla yürütülen yeniden yapılandırma müzakereleri kapsamında Akfen Holding’in hissesini Sera İnşaat’a devredeceğini belirtmişti. Şener, Sera İnşaat’ın da buna karşılık İDO’daki yüzde 10 hissesini Akfen Holding’e vereceğini öne sürmüştü. Akfen’in patronu Hamdi Akın ise hisse devirlerinin kesinleşmediğini masadaki formüllerden biri olduğuna dikkat çekmişti. Öte yandan Akfen Holding, haziranda hisselerini Gazelle’ye devretmek istemiş ancak bu devir ortakları tarafından kabul görmemişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER