"V. Murad" yeniden sahneleniyor

Antalya Devlet Opera ve Balesi, "V. Murad" balesini 26 ve 28 Şubat'ta yeniden sahneleyecek.

F5HABER F5HABER
"V. Murad" yeniden sahneleniyor

ANTALYA (AA) - Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), "V. Murad" balesini sahneleyecek. 

ANTDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, koreografisini Armağan Davran ile Volkan Ersoy'ın yaptığı, dünya prömiyerinin gerçekleştirildiği 2013 yılında Andante Dergisi Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde "En İyi Bale-Dans Yapımı" ve "En İyi Koreografi" dallarında iki ödül kazanan eser, 26 ve 28 Şubat'ta Antalya'da yeniden sahneye konulacak. 

Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde her iki gün saat 20.00'de başlayacak eserde Tolga Burçak, Yağızhan Danış, Müge Ünal, Derya Tokgöz, Esra Taner, Burcu Bodur, Özde Melek Eren, Selin Berkmen ve Evren İskender rol alacak.

En kısa süre tahtta kalan ve Çırağan Sarayı'nda 28 yıl hapis yaşayan Osmanlı Padişahı Sultan V. Murad'ın yaşamından kesitlerin yanı sıra Osmanlı tarihi, müziği, saray yaşamı ile sanat anlayışına yer verilen eseri Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası seslendirecek.

Eserin dekorunda şu anda var olmayan ancak Fransız Le Illustration dergisinde bir gravürü bulunan Dolmabahçe Saray Tiyatrosu, Sultan Abdülaziz'in Boğaziçi'nde gezdiği Saltanat Kayığı ile Çırağan Sarayı'nın Rıhtım Kapısı'nın gerçekçi bir anlayışla sahneye yansıtıldığı belirtildi.

SONRAKİ HABER