için kaldı

Yarıyıl tatilinde camilerde namazlarını kılan çocuklara hediye

Yarıyıl tatilinde camilerde namazlarını kılan çocuklara hediye

POSTA POSTA
Yarıyıl tatilinde camilerde namazlarını kılan çocuklara hediye

İSTANBUL. (DHA)- İSTANBUL merkezli bir derneğin 2019-2020 eğitim öğretim döneminin yarıyıl tatilinde düzenleyeceği ‘Haydi Çocuklar Camiye’ etkinliğinin kayıtlarının yarın başladığı belirtildi.
Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin, çocuklara camiyi ve namazı sevdirmeyi amaçlayan projesine katılan 6-9 ve 10-13 yaş arası çocuklar, 20 Ocak 2020 Pazartesi sabah namazından itibaren 11 gün boyunca 5 vakit namazını camide kılacak. 81 ilde camide cemaatle namaz kılan, sure ve duaları ezberleyen çocuklar, topladıkları puanların kendi şehrindeki sıralamasına göre çeşitli hediyeler kazanacak. İki farklı kategoride uygulanacak yarışmaya A kategorisinde 6, 7, 8 ve 9 yaşındaki, B kategorisinde ise 10, 11, 12, 13 yaşındaki çocuklar katılabilecek. Dereceye girerek ödüle layık görülen katılımcılara, Haydi Çocuklar Camiye il proje paydaşları tarafından çeşitli hediyeler verilecek. Başvurular, 15 Aralık 2019 itibariyle www.haydicocuklarcamiye.com adresinden yapılabilecek. Dernek tarafından geçen yıllarda İstanbul’daki birkaç camide başlatılan ‘Haydi Çocuklar Camiye’ projesiyle, çocuklara camiyi ve namazı sevdirmek amaçlandı. Yarışma, Türkiye’nin birçok şehrindeki paydaş derneklerin belirlediği Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı cami ve mescitlerde uygulandı. Bu yıl “Haydi Çocuklar Camiye-3” olarak yarıyıl tatilinde çocukların camiye davet edileceği proje kapsamında ayrıca, bayram ve kandil gibi özel günlerde de çocukların ebeveynleriyle birlikte camiye gelmesi teşvik ediliyor.
Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin gençlerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla gönüllü gençler tarafından 2016 yılında kurulduğu, hedef kitlesininin coğrafi sınırların, kan bağının ve dil birliğinin ötesinde, dünya üzerinde yaşayan 8 milyar insan olarak belirlendiği, gençlerin bedensel ve zihinsel olarak sağlıklı, zinde, ahlaklı, çevreye duyarlı, eğitimli, iç huzura ermiş bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunmayı ve erdem sahibi bireylerden meydana gelen bir toplumun oluşmasına yardımcı olmayı hedeflediği belirtildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER