Başkan Yavaş: 439 milyon lira para, ölü yatırımlara gitmiş

Başkan Yavaş: 439 milyon lira para, ölü yatırımlara gitmiş

POSTA POSTA
Başkan Yavaş: 439 milyon lira para, ölü yatırımlara gitmiş

ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Toplam 439 milyon lira para, ölü yatırımlara gitmiş. 586 otobüs almaktan mahrum kalmışız. Halk karda kışta, güneş altında otobüs beklerken, çile çekerken ben ne dinozora para harcarım, ne de başka bir şeye" dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayı olağan toplantılarının sonuncusu Başkan Mansur Yavaş yönetiminde gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, EGO Genel Müdürlüğü tarafından ‘245 adet CNG’li otobüs ve 28 adet dizel otobüs alımı ile 2 adet dolum istasyonu yapımı projesi’ için 60 milyon Euro’ya kadar dış kredi kullandırılmasının uygun görülmediği ‘Plan ve Bütçe Komisyonu’ raporu görüşüldü. Toplantıda AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti grup başkanları Ankara’nın faydasına olacak bütün kararlara olumlu bakacaklarını ifade ederek, bu gündem maddesi için de kabul oyu kullanacaklarını belirtti.
'UYGUN KREDİ BULDUK'
Başkan Yavaş, kredi taleplerinin birçok nedeni olduğunu söyledi. ‘Mavi Masa’yı kendinin takip ettiğini dile getiren Başkan Yavaş, en fazla şikâyeti EGO’dan geldiğini belirtti. Otobüs sayısının düştüğünü ve günlük 30-40 otobüsün tamire gittiğini kaydeden Başkan Yavaş, “Dolayısıyla bunlara yapılan masraf da fazla. Can güvenliği var. Bütün dünyada otobüs yaşı ortalama 6 iken, bizde 10. Aralık ayından sonra 11 olacak. Dolayısıyla çok acil bir durum var. Uygun bir kredi buluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı diyor ki, ‘Bizden para istemeyin, yurt dışından kredinizi bulun.’ Biz de bulduk. 1 milyon avro da hibesi var, 2 yıl gecikmeli ve 10 yıl vadeli ödemesi var. Türkiye’de böyle bir kredi yok. Belediyeyi iki bin otobüsle bulsaydık da, ihtiyaç olmasaydı. Otobüsleri devreden çıkartıp yeni otobüs de istemiyoruz. Kredi istememizin bir sebebi de bu. Onun için tartışmaya gerek yok. Biz Allah nasip ederse belediyeyi toparlayacağız” dedi.
'BEN NE DİNOZORA PARA HARCARIM, NE DE BAŞKA BİR ŞEYE'
Ankara’ya hizmet konusunda halkın sağlığı, canı ve çektiği sıkıntılar konularının öncelikleri arasında yer aldığını ifade eden Başkan Yavaş, “Çeşitli heykellere harcanan para var. 342 milyon lira harcanmış. Bu rakam 457 otobüse tekabül ediyor. Saatler 7 otobüse, kediler 1 otobüse tekabül ediyor. Dinozor ve kamuflaj malzemeleri yapım işi 26 otobüs yapıyor. Bir de ANKAPARK giriş kapıları var, 95 adet otobüse tekabül ediyor. Toplam 439 milyon lira para ölü yatırımlara gitmiş. 586 otobüs almaktan mahrum kalmışız. Halk karda kışta, güneş altında otobüs beklerken, çile çekerken ben ne dinozora para harcarım, ne de başka bir şeye” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER