için kaldı

CHP'li kadınlardan Meclis sıralarında Las Tesis eylemi

Meclis Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerine Şilili kadınların başlattığı ve tüm dünyaya yayılan Las Tesis dansı protestosu damga vurdu. CHP’li milletvekilleri hep bir ağızdan “Direnen kadınlar, dünyada her yerde direnen kadınlar asla yalnız yürümeyeceksin” dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise protestonun ardından “Oradaki kadınlar her birimizin acısıdır. 75 maddelik bir eylem planı başlatacağız” diye konuştu.

POSTA POSTA
CHP'li kadınlardan Meclis sıralarında Las Tesis eylemi

TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerde soru cevap kısmına geçildiği sırada CHP İstanbul milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü ve CHP’li kadın vekiller, Meclis’te Las Tesis dansının sözlerini okudu. Milliyet'in haberine göre CHP’li milletvekilleri hep bir ağızdan “Direnen kadınlar, dünyada her yerde direnen kadınlar asla yalnız yürümeyeceksin” dedi. Sütlü, “Bu, bu sene kaybettiğimiz tüm kadın arkadaşlarımız içindir” dedi. CHP’li erkek vekiller de öldürülen kadınların fotoğraflarını taşıyarak destek verdi.


CHP'li kadınlardan Meclis sıralarında Las Tesis eylemi - Resim : 1


Soylu: Eylem planı başlatacağız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, protestonun ardından “Oradaki kadınlar her birimizin acısıdır. Bütün bakanlıklar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanımızın liderliğinde, MEB, İçişleri, Adalet, Sağlık Bakanlıklıkları ve Diyanet İşleri Başkanlığı olarak hep beraber bir araya geldik. 75 maddelik bir eylem planı başlatacağız” dedi.

CHP'li kadınlardan Meclis sıralarında Las Tesis eylemi - Resim : 2


Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER