için kaldı

Bakan Şimşek kızının son durumunu anlattı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ikiz kızlarından Azra Esma'nın sağlık durumuna ilişkin, "Azra şimdi tekrar eski sağlığına kavuşuyor. Eski Azra'yı yavaş yavaş görmeye başladık" dedi.

F5HABER F5HABER
Bakan Şimşek kızının son durumunu anlattı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İhlas Haber Ajansı (İHA) ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın sunduğu "Gündem Özel" programına konuk oldu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hastanede tedavisi süren ikiz kızlarından Azra Esma'nın sağlık durumuna ilişkin, "Allah hiç kimseye evlat acısı göstermesin. 6 gündür ciddi bir süreçten geçtik. Şükürler olsun eminim yapılan dualar sayesindedir, son iki gündür çok ciddi sağlığında bir toparlanma var. İlk günler, günde iki üç kez kan nakli yapılmak durumunda kalıyordu. Yavaş yavaş bütün hayati göstergeler normalleşiyor. Ben bu vesileyle hem dualarıyla, telefonlarıyla arayıp dua edenlere herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"ESKİ AZRA'YI YAVAŞ YAVAŞ GÖRMEYE BAŞLADIK"

Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Şanlıurfa'da havaalanına girmek üzereyken bir telefon geldiğini ve sıkıntılı bir durumun kendisine ifade edildiğini anlatan Şimşek, şunları kaydetti:

"Çok hızlı bir şekilde yoğun bakıma yönlendirildi. Alelacele Türk Hava Yollarıyla Ankara'ya geldik. Sabah 3-4' lere kadar hastanedeydik. Bir sürü test yapıldı. Bu testler sonucunda ilk teşhis yapıldı ama ilk dönemde arzulanan tepkiyi alamadık. Özü şu, vücutta bir bağışıklık sistemi var. Bir mikrop, bir virüs bulaştığı zaman ona karışı savaş açılır. Bu defa vücut kendi kanın içindeki alyuvarları parçalıyordu. Kan kaybı söz konusuydu. Çok iyi bir ekip var. Gerçekten üniversite hastanemizde mükemmel bir iş çıkardılar. Hacettepe Üniversitesinde çocuk yoğun bakımı mükemmel bir yer. Allah'a şükürler olsun. Hem doktorlarımızın çabası, hem de dualar sayesinde Azra şimdi tekrar eski sağlığına kavuşuyor. Özellikle iki, iki buçuk gündür baya iyileşme var. Eski Azra'yı yavaş yavaş görmeye başladık. Bazı organların ciddi sıkıntısı vardı kan kaybından dolayı. Organ yetmezliği noktasına gelmiştik neredeyse."

Diğer ikizi de ihmal etmediklerini her gün öğleden sonra Sare Nur'u yanına alıp gezdirdiğini kaydedenŞimşek, "Dün beraber gezerken bir ara elini omzuma attı. Bana bir askerlik arkadaşı gibi" ifadelerini kullandı.

SONRAKİ HABER