için kaldı

Başbakan Davutoğlu konuştu

Başbakan Davutoğlu Enerji Bakanlığı'nda açıklama yaptı.

F5HABER F5HABER
Başbakan Davutoğlu konuştu

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

-Hala enerji açığımız var çünkü ekonomi büyüyor. TANAP Türkiye'ye ek kaynak sağlıyor.Kırılganlığın nedeni Nükleer santrallerinin olmayışı

Yenilenebilir enerji için yeterli potansiyel var. Türkiye'de doğalgazın ulaşmayacağı il kalmayacak.

Made sektörü ile ilgili çalışma yaptık ve madencilerin eğitimi için model oluşturacağız.

TÜRKİYE'NİN B PLANI VAR MI?

Her kış şartlarında enerji talebinde artış olur. Çevresel faktörlerden kaynaklanan krizlerde önlemler almak gerekir. Alınabilecek tedbirler açısından elimizden geleni yapıyoruz. Olağanüstü şartlarda doğacak krizlerin hiç birini göz ardı etmiyoruz. Her senaryoya hazır olmak gerekir.

İstikrarlı bir Irak istikrarlı bir Suriye ile oturup konuşuyor olsaydık bu konularda kriz senaryolarından bahsetmemiş olabilirdik.

Kıbrıs Adası'nın etrafında Türklerin de hakkı var. Akdeniz'de birlikte çalışalım teklifi yaptık.Barbaros gemisi sismik çalışmalar yapıyor.

PEŞMERGELERİN TÜRKİYE'DEN GEÇİŞİ

Türkiye bu savaştaki insani acıları dindirebilmek için elinden geleni yapıyor. Kobani'deki çatışmalar ederken bu duruma lojistik ve insani yardım sağlaması doğaldır. Kobani'deki durumu dengeleyebilmek için bahsettiğiniz şekilde bazı unsurların Kobani'ye geçişi açısından görüşmeler sürüyor şu anda geçiş başlamış değil. Hiçbir şekilde Türkiye'de eylemde bulunan PKK'nın oraya geçmesi mümkün değildir.
SONRAKİ HABER