"PKK'nın adında İslam yok diye sessiz kaldın..."

IŞİD için 'terör örgütü' ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "IŞİD'in İslam'la alakası yok. Bizim dinimiz İslam barış dinidir. Kelime anlamı itibariyle de barışın ta kendisidir" dedi.

F5HABER F5HABER
"PKK'nın adında İslam yok diye sessiz kaldın..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu'nda konuştu.

IŞİD için "terör örgütü" ifadesini kullanan Erdoğan, "IŞİD'in İslam'la alakası yok. Bizim dinimiz İslam barış dinidir. Kelime anlamı itibariyle de barışın ta kendisidir" dedi.

AİHM'in din dersi kararını da eleştiren Cumhurbaşkanı, "AİHM'in aldığı din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ile ilgili karar aslında yanlıştır. Avrupa'da bunun bir örneği yok. Zorunlu din dersini kaldırırsanız onun yerine şiddet gelir, bağımlılık gelir" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

"Sadece dinler değil, kültürler, gelenekler ciddi biçimde erezyona uğruyor. Dünyanın her yerinde insana ait değerlerin tek tek yok olduğunu, bunların yerine paranın, hırsın koyulduğunu görüyoruz. Zengin olmak insanın mutlu olmasını huzurlu olmasını sağlamıyor. Ellerinden tutulmayan, başları okşanmayan kendilerine bir istikamet, bir aydınlık çizilmeyen o çocuklar, oluşan boşluğu başka şeylerle kapatmaya çalışıyorlar. Bu bazen uyuşturucu oluyor, bazen şiddet oluyor, bazen de örgütlü şiddet olup, teröre dönüşebiliyor.

'İSLAM İLE ALAKALARI YOK'
IŞİD terör örgütüyle alaka bir örnek vermek istiyorum. Dünya toplantılar yapıyor. IŞİD terör örgütü Ortadoğu'da kendine göre mücadele verirken benim ülkemde 34 yıldır devam eden PKK terör örgütü var. Acaba bu neden dünyayı ilgilendirmiyor? Acaba bu Avrupalı dostlar bu terör örgütüne (PKK) karşı niçin hiç rahatsız olmadılar? Çünkü o terör örgütünün önünde İslam diye bir kelime yoktu. Onların İslam'la bir alakası yoktu. Onların İslam'la alakası yoktur. IŞİD'in de İslam'la alakası yok. Bizim dinimiz İslam barış dinidir. Kelime anlamı itibariyle de barışın ta kendisidir. Bu teröristler bir din adına cinayet işlediklerini söyleyerek kendilerini kandırıyorlar.

'HERKES SONUÇLARI KONUŞUYOR, SEBEPLERİ KONUŞAN YOK'
Bakın şu anda insanlığın karşısında dünya barışını, dünya huzurunu tehdit eden küresel bir terör meselesi var. Bakıyorsunuz herkes, sonuçları konuşuyor. Sebeplerini konuşan yok. Herkes son bir iki ayda ortaya çıkan manzarayı konuşuyor. Hiç kimse bu manzaranın nasıl oluştuğunu, buraya nasıl gelindiğini, bu gençlerin nasıl olup da böyle acımasızca cinayetler işleyebildiklerini etraflıca konuşmuyor. Burada bir noktanın altını özellikle çizmek durumundayım. Ortadoğu'da devam eden terör eylemlerini ve terör örgütlerini belli bir dine özellikle de İslam dinine izafe etmek gerçeği saptırmaktan başka bir şey değildir."

'AİHM'İN DİN DERSİ KARARI YANLIŞ'
AİHM'in din dersi kararını da eleştiren Erdoğan, "Zorunlu din kültürü ve ahlak dersi her zaman tartışma konusu olmuştur. AİHM'in aldığı din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ile ilgili karar aslında yanlıştır. Avrupa'da bunun bir örneği yok. Zorunlu din dersini kaldırırsanız onun yerine şiddet gelir, bağımlılık gelir" dedi.

SONRAKİ HABER