Başbakan Davutoğlu'ndan yeşil yol müjdesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu Rize'de AK Parti mitinginde halka hitap etti.

F5HABER F5HABER
Başbakan Davutoğlu'ndan yeşil yol müjdesi

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

- Yüreğimizin bir yarısı Konya'da ise diğer yarısı Rize'de olacak bu kadrolar 14 yıl önce yola çıktığında IMF'ye muhtaçtık bunları AK Parti değiştirdi. Ülkemizin İslam dünyasının akışı değişti. Şöyle Cumhurbaşkanı seçiminde birinci oldunuz 7 Haziran'da yüzde 85 demeye var mısınız?

- Sayın Cumhurbaşkanımızın da selamını size iletmek istiyorum Kuveyt'ten Türkiye'ye dönmek üzere. Bu meydanın da selamını inşallah yarın MGK'da kendisine ileteceğim. Kılıçdaroğlu başarı hikayesi diyor ya SGK'yı batırdı aldığı her işi yarım bıraktı gelsin başarı hikayesini Tenzile Ananın evladında görsün İstanbul'dan yükselen bir şehir çıkardı. Cumhurbaşkanımız bir şiir okudu diye hapishaneye gönderdiler durdurabildiler mi?

Bir başarı hikayesi yazılmışsa bu tarihin ve halkın hanesine yazılmıştır. 27 Nisan'da AK Parti'den cumhurbaşkanı olmaz dediler biz ne dedik o 1960'da kaldı ve kimse talimat veremez dedik muhtıra aynen adresine teslim edildi. AK Parti Abdullah Gül'ü cumhurbaşkanı yaptı mı? Halk cumhurbaşkanını seçti mi? Başarı hikayesi bu.

Kılıçdaroğlu buraya gelebilir mi? Gayda ile horonu bilmiyor ya burası Rize. Bildiği tek şey gaflar. Yürüyen merdivene tersten biniyor. Merdivene tersten binen adam Türkiye'yi yönetebilir mi?
Karasız bir cephe oluşturdular CHP, HDP ve paralel çete MHP de kenarda bekliyor.

- Dün bunlardan biri cumhurbaşkanımız ve beni alenen ölümle tehdit ediyor. Ya bunlar bizi tanımamışlar. Biz doğduğumuz anda ölüme teslim olmuşuz. Biz bu toprakları terk eder miyiz. Peki onların hocası nerede? Pensilvanya'da

- CHP genel başkan yardımcısı bir açıklama yaptı HDP barajı aşsın diye dikkatli davranıyoruz koalisyonu anlayın Türk baası ile Kürt baası yan yana Ekrem Dumanlı Diyarbakır'da arka kapıdan girerek Kışanak ile görüşüyor. Ne konuşuyorlar açıklasınlar. Planları tam bir hayal peşinde AK Parti'yi durdurmak istiyorlar üçü değil 13'ü bir araya gelse bir şey değiştiremez bu milletin iradesine ipotek koyamazlar. Bu kumpasçılara 7 Haziran'da haddini bildirmeye var mısın? Biz buradayız Pensilvanya'da değiliz demeye var mısın?

- CHP yayımladığı beyannamede İmam Hatiplerin kapatılması için teklif veriyor buna izin verir miyiz? Nur Serter meclis dışında ama o başıkapalılar meclise gidiyor. Kılıçdaroğlu ben böyle dediğimde diyor ki İmam Hatipleri biz kurduk diyor bu memleket tek parti hikayesini çok iyi bilir bu Rize büyük alimler yetiştirmiştir. Tek parti döneminde şapka giymediği için sekiz Rizeli asıldı. İdam sehpasına yürüyen o insanlar tek parti zulmüne yaşadı. CHP tarihini açarsan bu memleketin söyleyeceği çok şey olur.

Rize-Artvin bölgesel havalimanı projesi hazırlandı denizin üstüne yapacağız.

- Karadeniz Sahil yolundan sonra yeşil yol yapıyoruz. Karadeniz'in yaylalarını birbirine bağlayacak. Biz iktidara geldiğimizde çaya verilen destek 24 milyondu şimdi 124 milyon toplamda ise 1,3 kattirilyon işte çaya verdiğimiz destek ortada. Bir milletin kudreti kendi imkanları ile ayakta durmasına bağlıdır. Seçim beyannamemizdeki bir hususu sizinle paylaşacağım 2002 yılında TSK başkasından aldığı tankları kullanıyor ve İsrail'e modernizasyonu için gönderiyordu şimdi ise kendi tankımızı yapıyoruz. 2023'te de milli savaş uçağımızı uçuracağız.

SONRAKİ HABER