için kaldı

Aziz Yıldırım: 'Yaparsa adaylıktan çekilirim'

'Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Hulusi Belgü'ye vaatlerini yapması için 100 milyon Euro'luk teminat mektubunu kulübe yatırması halinde hemen adaylıktan çekileceğini söyledi.

F5HABER F5HABER
Aziz Yıldırım: 'Yaparsa adaylıktan çekilirim'

Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da yapılan Seçimli Genel Kurul'da konuşan Fenerbahçe Başkanı ve başkan adayı Aziz Yıldırım, "Eğer demokrasiye ne olduğunu bilmeden kendi menfaatleriniz için yorumlar yaparsanız oradan size yeni eleştireler geleceği de aşikardı. Söze kendi üye olduğu ve daha sonrasında ilk başkan olduğu yıllardaki Fenerbahçe ile şimdiki Fenerahçe'yi ve tesisleri kıyaslayarak başladı. 17 sene sonra Fenerbahçe şimdi böyle. Ben ve arkadaşlarım ömrümüzün sonuna kadar bunlarla övüneceğiz. Tüm yaptıklarımızı Fenerbahçe'yi sevdiğimiz için yaptık. Biz o 25 milyondan biriyiz ama biz ayrıcalıklı Fenerbahçeliyiz. Fenerbahçe için esirgemeden canını verecek insanlarız" dedi.

"SON SÖZÜMÜZ FENERBAHÇE'DİR DİYENLER BİZİZ"
Mehmet Ali Aydınlar'ın 3 Temmuz sürecinde hastanede yatarken kendini ziyaret ettiğini ve "Bu şike davası değil komplodur" dediğini hatırlatan Aziz Yıldırım, "Tüm Fenerbahçeliler 3 Temmuz'da birlik ve beraberlik içindeydik. Bunu yapanlar biziz 'Son sözümüz Fenerbahçe'dir' diyenler biziz ama bugün demokrasi diyorsunuz bunun dışında beni tehdit ediyorsunuz. Beni kimse tehdit edemez. Ben öyle bir babanın oğluyum ki beni kimse tehdit edemez. Ayrıca her gecenin de sabahı olmaz. Her türlü hakareti bana yaptınız. Bir gün cevap vermedim ama bundan sonra cevap vereceğim. Tüzük ne diyorsa ben yapıyorum ama hiç bir zaman gazetelere ilan verip sen aday olma diyemezsiniz. Bunu ancak ben derim, siz diyemezsiniz. Siz kulübün ne olduğunu bilmiyorsunuz" dedi.
17 yıl boyunca gelirlerden 358 milyon Dolar vergi verdiklerini belirten Aziz Yıldırım, Ülker Grubu'nun basketbol şubesinden ayrılacağını Fenerahçe Ülker'in Fenerbahçe olarak yoluna devam edeceğini de duyurdu.

"TRİBÜNLERİ HERKESE AÇIYORUM"
Tribünleri herkese açacağını vurgulayan Yıldırım, "Esrar da, kokain de içsinler ne yaparlarsa yapsınlar. Ben artık uğraşmıyorum, devlet de uğraşmıyor zaten ben de uğraşmıyorum" diyen başkan Yıldırım, Alex konusuna da değindi. Alex'in transfer hikayesini anlatan Başkan Yıldırım, "Alex'e siz bağırdınız ben alkışladım. Sahadaki Alex'i hepiniz seviyorsunuz Nobre ve Cristian'la konuşun Alex'i. Aykut daha gelirken 'Ben bununla yapamayacağım' dedi. Kasımpaşa maçı sonrasında ya Aykut'u gönderecektim ya onu. Ben böyle tavır koydum. UEFA için imza lazımdı onu bile imzalamadı, hep pirim prim" şeklinde ifadeler kullandı.

"BEN 1 MİLYON ÜYE YAPACAĞIM EĞER DİKTATÖR OLSAM BUNU YAPMAZDIM"
Başkan Yıldırım, "Ben 1 milyon üye yapacağım. Ben diktatör olsam bunu açmazdım. Burada 5-6 binle devam ederdim. Benim tek sıkıntım var: Mahkemedeki kararının bir an önce çıkması. Hangi türlü çıkarsa çıksın önemli değil. Hukuk işlerse benim lehime çıkacağını biliyorum. Tek derdim Fenerahçe üzerine leke sürülmesin. Ben lekeleneyim önemli değil. Benden sonra burada böyle çapulcular olacaksa yandık. Onun için Ali Koç'a rica ettim. Bıraktığım gün aday olacak söz verdi. Onun için çapulculara burada yer yok" diye konuştu.

Borçların karşılığının yapılan stat ve tesisler olduğunu belirten başkan Yıldırım, başkanlığı boyunca amatör şubelerin gelirinin 456 trilyon giderinin 653 trilyon olduğunu ve 17 yılda 200 trilyon lira amatör şubelere aktarıldığını söyledi.
Diğer aday Hulusi Belgü'ye vaatlerini yapması için 100 milyon Euro'luk teminat mektubunu kulübe yatırması halinde hemen adaylıktan çekileceğini belirten Başkan Yıldırım, Kenen evren lisesi 100 trilyon para yatırdıklarını, bunun karşılığında arsayı alamadıklarını ve konuyu mahkemeye taşıyacaklarını söyledi.

"Büyük grup, küçük grup yok tüm tribünleri tüm gruplara açıyorum" diyen başkan Yıldırım, başkanlığı döneminde amatör şubelerdeki başarılara dikkat çektikten sonra takımın kaybettiği şampiyonluk hakkında, "Ben sizin evinize bir kurşun sıkayım ruh halinizi görürüm o zaman. O çocuklara kurşun sıkıldı, ölümle burun buruna geldiler, ölümü gördüler. Yabancılar gitmek istedi" diye konuştu.
Başkan Yıldırım, "Demokrasiye inanmasam kulübü halka açmazdım" diyerek sözlerini tamamladı.

SONRAKİ HABER