için kaldı

Süper Lig'de bir ilk! Tribün kapatma cezası

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Bursaspor'a tribün kapatma ve 220 bin lira para cezası verdi.

F5HABER F5HABER
Süper Lig'de bir ilk! Tribün kapatma cezası

TFF'den yapılan açıklamada, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile oynadığı müsabakada, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi olduğu müsabakada 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı Bursaspor'a tribün kapatma ve 200 bin lira para cezasının verildiği bildirildi.

Açıklamada, cezanın, ihlalin gerçekleştirildiği kapalı kale arkası ve maraton tribününde infaz edilmesine, cezaya neden olan tribünlere ilgili müsabakada giriş yapan taraftarların elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle ilgili cezanın infaz edildiği müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verildiği belirtildi.

Aynı müsabakada, taraftarlarının neden olduğu saha olayları ve merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle Bursaspor'a 20 bin lira ceza veren kurulun, Fenerbahçe'ye ise taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 10 bin lira para cezası uyguladığı kaydedildi.

SONRAKİ HABER