için kaldı

Başbakan Yardımcısı Yılmaz: Demokratik siyasetin kapıları ardına kadar açık

BAŞBAKAN Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Türkiye bütün siyasi kanalların açık olduğu bir ülke. Demokratik siyasetin kapılarının ardına kadar açık olduğu bir ülke. Böyle bir ülkede terör saldırısı yapan, şiddete başvuranların hiçbir iyi niyet taşımadıkları çok açık ve net ortada. Özellikle bölgede yaşayan insanlarımıza büyük zarar veriyorlar. Bu bölgenin huzurunu kaçırıyorlar" dedi.

F5HABER F5HABER
Başbakan Yardımcısı Yılmaz: Demokratik siyasetin kapıları ardına kadar açık

BAŞBAKAN Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Türkiye bütün siyasi kanalların açık olduğu bir ülke. Demokratik siyasetin kapılarının ardına kadar açık olduğu bir ülke. Böyle bir ülkede terör saldırısı yapan, şiddete başvuranların hiçbir iyi niyet taşımadıkları çok açık ve net ortada. Özellikle bölgede yaşayan insanlarımıza büyük zarar veriyorlar. Bu bölgenin huzurunu kaçırıyorlar" dedi.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, eski bakan Mehmet Mehdi Eker ile birlikte Diyarbakır Valiliği'ni ziyaret etti, Vali Hüseyin Aksoy'la görüştü. Görüşme sırasında Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a, Vali Hüseyin Aksoy, Silvan İlçesi'nde bir çocuğun yaşamını yitirdiği patlama ile ilgili bilgi verdi. Olayda bir kişinin de yaralandığını belirten Vali Aksoy, "Askeri unsurlarımızın ilçe merkezinde geçişleri sırasında bölücü terör örgütü tarafından bir patlatma gerçekleştirildi. Askeri unsurlarımızda bir hasar yok. Ancak o sırada ekmek almaya gittiği değerlendirilen 12 yaşında bir çocuk yaşamını kaybetmiş, bir vatandaş yaralanmıştır. Bölücü terör örgütünün kent merkezinde sivil unsurlara verdiği verdiği bu zararı kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum. Kabul edilebilir değil. Bu tür olayları nefretle kınıyoruz. Güvenlik güçleri büyük hassasiyet içinde çalışmalarını sürdürüyorlar" dedi.

'KİM SUÇ İŞLİYORSA CEZASINI GÖRECEKTİR'

Şehrin içinde ve sivillerin yaşadığı bir mahalde bombalama yapanların nasıl bir zihniyete sahip olduklarını, halkın vicdanına havale ettiğini belirten Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise bu ve benzer olayların terör örgütünün sivil vatandaşın hayatını hiçe saydığını gösteren örnekler olduğunu kaydetti. Yaşananların terörün çirkin yüzünü, sivil hayata dair hiçbir hassasiyet taşımadığını gösteren örnekler olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Yılmaz, şöyle devam etti:

"Daha önce de bazı ilçelerde sivil halkın içine silahlarla girip, bir takım eylemler gerçekleştirip, sivil halkın zarar görmesine zemin hazırlamaya çalıştılar. Biz onların bu tuzaklarına düşmeden olanca hassasiyetimizle terörle mücadele ediyoruz. Diğer taraftan sivil vatandaşlara en küçük bir zarar gelmemesi için azami çaba ve gayret içindeyiz. Bizim asıl amacımız vatandaşımızın emniyetini sağlamak. Terör örgütünün sivil halkın yaşamı ile ilgili hiç bir hassasiyeti yok. Silvan insanların yaşadığı bir alan. Orada bu bombalamanın yapılması bu zihniyeti çok açık bir şekilde ortaya koyuyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bir tek insanın canı her şeyden daha kıymetli. Maalesef bazı yapıların insana bu kıymeti vermediğini çok açık görüyoruz. Türkiye bütün siyasi kanalların açık olduğu bir ülke. Demokratik siyasetin kapılarının ardına kadar açık olduğu bir ülke. Böyle bir ülkede terör saldırısı yapan, şiddete başvuranların hiç bir iyi niyet taşımadıkları, bu halkın faydasını gözetmedikleri çok açık ve net ortada. Özellikle bu bölgede yaşayan insanlarımıza büyük zararlar veriyorlar. Bu bölgenin huzurunu kaçırıyorlar. Ben bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Siyasi görüşü, partisi, anlayışı, mezhebi, inancı ne olursa olsun herkesin terörün karşısında ilkesel bir şekilde durması ve terörü dışlaması lazım. Bunu yapmadığımız müddetçe bu ağır bedelleri ödemeye devam edeceğiz. Güvenlik güçlerimiz seferberlik hali içinde. Bu mücadele kolay değil. Türkiye bir hukuk devleti ve hiç kimsenin suç işleme imtiyazı yok. Kim suç işliyorsa cezasını er geç görecektir."

ÖCALAN İLE İLGİLİ İDDİA

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, dün bir televizyon kanalının Abdullah Öcalan'ın bulunduğu İmralı Adası'na gittiğine dair iddialar olduğu yönündeki soruya, "Bilemiyorum, ben hiç o iddiayı takip edemedim doğrusu" diye yanıtladı.

BAKAN ARZU DA KINADI

Silvan'daki saldırıyı nefretle kınadığını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu da "Ben de bu menfur saldırıyı kınıyorum. Sokaklara, caddelere, şehir merkezlerine patlayıcı koyup patlatmak, insanımızın can kaybına sebep olmak ve bunu da üstelik 'Barıştan yanayız' diyen bir hareketin yapmasını şidditle kınıyoruz. Kendileri 'Silah artık bir çözüm aracı değil silahların gömülmesi lazım' derken daha sonra bu silahların dağda değil şehirde patlatılmasını kınıyorum" diye konuştu.

(DHA - Ahmet ÜN)
SONRAKİ HABER