için kaldı

Mudanya’da 'Barış' rekoru

BURSA'nın Mudanya İlçesi'nde 460 gönüllü yüzücü, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle denizde 'barış simgesi' oluşturdu. Gönüllülerin simgesi, Guinness Rekorlar Kitabı'na da girdi.

F5HABER F5HABER
Mudanya’da 'Barış' rekoru

BURSA'nın Mudanya İlçesi'nde 460 gönüllü yüzücü, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle denizde 'barış simgesi' oluşturdu. Gönüllülerin simgesi, Guinness Rekorlar Kitabı'na da girdi.

Mudanya'nın barışın kenti olduğunu göstermek için Mudanya Belediyesi'nin düzenlediği etkinliğe çok sayıda kişi katıldı. Mudanya'ya bağlı Kumyaka Mahallesi'nde yapılan etkinliği izlemek isteyenler sahil kenarını ve yolları doldurdu. Bursa'dan etkinliği izlemek için araçlarıyla Kumyaka'ya gelen sürücüler, trafikte uzun kuyruklar oluşturdu.

460 gönüllü yüzücü denizin içindeki 'barış simgesi' etrafında çember oluştururken yüzücüler kuralın dışına çıkılmaması için sık sık uyarıldı. Barış simgesinin oluşturulmasının ardından Guinness hakemi ve resmi gözlemcilerini taşıyan helikopter, barış halkasının etrafında 10 dakika boyunca tur attı.

Yüzücülerin simgeyi oluşturmasının ardından 5 dakika süre tutuldu. Yüzücüler 5 dakikalık süre boyunca yerlerinden kıpırdamadı ve Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazandı. Sevinçli haberi denizin içinde alan 460 gönüllü yüzücü, sevinçlerini ayaklarını denizde çırparak kutladı. Yüzücüler daha sonra tek tek sahil kenarına çıkarak mutluluklarını kendilerini izleyen vatandaşlarla paylaştı.

Tescil belgesi, Guinness Hakemi Şayda Subaşı Gemici tarafından Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'a teslim edildi. Kumyaka'daki etkinliğe Başkan Hayri Türkyılmaz'ın Eşi Gülbahar katılırken, Başkan Hayri Türkyılmaz'ız, Kızı Zeynep ve oğlu Ata Türkyılmaz ise Barış Sembolünü oluşturan 460 gönüllü ile su üzerindeki rekora ortaklık etti.

Geçen yıl Fethiye Ölüdeniz'de 261 yüzücü ile kırılan rekor, Mudanya'ya geçerken, Belediye Başkanı CHP'li Hayri Türkyılmaz gönüllü yüzücüleri kutladı. 'Barış sembolü' rekorunun artık Mudanya'da olduğunu ifade eden Türkyılmaz, "Mudanya barışın ve kardeşliğin kenti. Bunu da rekorlar kitabına girerek gösterdik" dedi.

Oluşan muhteşem görüntü, helikopterde bulunan fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün tarafından da havadan fotoğraflandı.

(DHA - Edip TEKİN-Tarık ARSLAN)
SONRAKİ HABER