için kaldı

İTO ve Sivil Toplum kuruluşlarından olay yerinde anma

İstanbul Ticaret Odası(İTO), bazı sivil toplum kuruluşları ve yüzlerce katılımcı 'Birlik yürüyüşü' gerçekleştirdi. Dolmahçe Camii önünden, Beşiktaş'taki terör saldırısını protesto etmek ve şehitleri anmak üzere saldırının gerçekleştiği yere gelen yüzlerce kişi bu noktaya karanfil bıraktı."BİRLİKTEYİZ, BİRİZ, BERABERİZ"Burada bir konuşma yapan Avukat Kezban Hatemi, "Bugün burada korkmadığımızı...

F5HABER F5HABER
İTO ve Sivil Toplum kuruluşlarından olay yerinde anma

İstanbul Ticaret Odası(İTO), bazı sivil toplum kuruluşları ve yüzlerce katılımcı 'Birlik yürüyüşü' gerçekleştirdi. Dolmahçe Camii önünden, Beşiktaş'taki terör saldırısını protesto etmek ve şehitleri anmak üzere saldırının gerçekleştiği yere gelen yüzlerce kişi bu noktaya karanfil bıraktı.

"BİRLİKTEYİZ, BİRİZ, BERABERİZ"

Burada bir konuşma yapan Avukat Kezban Hatemi, "Bugün burada korkmadığımızı, yılmadığımızı, Türk halkını sindiremeyeceklerini bağırmak için buradayız. Bizler terörün her türlüsüne karşı.. şiddetle, nefretle bunları lanetliyoruz. Asla korkmuyoruz. Biz bu ülke için seve seve canını veren bir milletin fertleriyiz. Dolayısı ile terör örgütlerine karşı hepimiz dim dik ayaktayız. Biz milletiz, Türkiye'yi teröre darbe girişimlerine yedirmeyiz sloganlarıyla yola çıktık. Bu ülkeyi biz öyle kolay kazanmadık. Biz buradayız, birlikteyiz ve biriz, beraberiz. Teröre karşı... her türlü şiddeti, nefret söylemlerini şiddetle kınıyoruz. Bunu böylece o lanet terör örgütlerine bildiriyoruz" dedi.

"ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM"

Türkiye İş Kadınları Derneği(TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut bütün dünyayı terör olaylarına karşı birleşmeye çağırdığını belirterek, "Bu yalnızca Türkiye'nin sorunu değil. Özellikle dünya kadınları, terörü ancak böyle yeneriz. Şehitlerimizi hepisini rahmetle anıyorum" dedi. Kadın ve Demokrasi Derneği(KADEM) Başkanı Sare Aydın Yılmaz ise, "Bu vatanın birliğine ve beraberliğine kardeşliğine, özellikle polisine uzanan elleri lanetlemek üzere birliğimizi ve beraberliğimizi göstermek üzere bugün buradayız. Türkiye ne zaman önünü açacak hamleleri gerçekleştirmeye başlasa hemen karşısında bir uluslararası veya ulusal bir terör örgütleriyle karşılaşıyoruz. Bunların 15 Temmuz'dan sonra da şunu anlamaları gerekiyor. Türkiye artık bu tip oyunların karşısında bu millet beraberliği ile hepsinin karşısında duracak" diye konuştu.

"TERÖRÜ LANETLİYORUZ"

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da, "Biliyoruz ki biz, terör örgütleri bir maşadır. Onları kullananların da kimler olduğu ortadadır. Vatan mesele olduğunda bütün her şey teferruattır. Bütün terör saldırılarının sonrasında ve 15 Temmuzda vatanımıza sahip çıkan milletimiz bütün bu hassasiyetini ortaya koymuştur" dedi. İTO Başkanı İbrahim Çağlar da İstanbul iş dünyası olarak terörü lanetleme yürüyüşünde olduklarını belirterek, "Dün olduğu gibi bugün de terörü lanetliyoruz. Herzaman terörün karşısındayız iş dünyası olarak" diye konuştu. Grup anmanın ardındanolay yerinden ayrıldı.

(FOTOĞRAF)

(DHA - AKIN CELIKTAS)
SONRAKİ HABER