Hanefi Avcı: FETÖ’nün emniyetteki etkinliği kırıldı

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, yapılan operasyonlarla FETÖ'nün emniyetteki etkinliğinin ciddi oranda kırıldığını söyledi.

F5HABER F5HABER
Hanefi Avcı: FETÖ’nün emniyetteki etkinliği kırıldı

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, yapılan operasyonlarla FETÖ'nün emniyetteki etkinliğinin ciddi oranda kırıldığını söyledi.

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen İç Güvenlik Konuları konulu söyleşiye katıldı. Söyleşi öncesinde konuşan Avcı, "FETÖ o tarihlerde bugünkü gibi değildi. O zamanlar varlıkları var, kamuda örgütlenmeleri ile ilgili birtakım iddialar var ama işlenen bir suç yoktu. Onların devlete karşı bir kalkışması yoktu. Fiili bir eylemleri de yoktu. O günlerde sadece kendilerine karşı çıkan, kendilerinin amaç ve hedeflerine yürürlerken onlara engel olan insanlara karşı faaliyetleri vardı. Buna önce emniyette başladılar. Emniyetteki insanları ekarte etmeye, onlara komplolar hazırlayıp kumpas kurmaya başladılar. Ben de bazı emniyet genel müdür yardımcıları ve il emniyet müdürlerine kurdukları kumpaslara karşı çıkınca onların bir nebze hedefi oldum. O zaman yetkilileri uyarmak suretiyle ve birçok makama gidip anlatmak suretiyle söyledim. Daha sonra yazılı müracaatlarım da oldu ama yeterince cevap alamayınca kitap yazmak suretiyle o görevimi yapmıştım" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından emniyete yapılan operasyonlar ile FETÖ'nün emniyetteki etkinliğinin ciddi oranda kırıldığını söyleyen Avcı, "Suç işleyen insanlar veya örgütsel faaliyetin içerisinde olan insanlar maddi delili olduğu zaman gereği yapılabilir. Maddi delili olmadığı zaman bir şeyler yapmak zordur. Buna rağmen emniyette ciddi oranda etkinliklerin kırıldığını görüyoruz. Zaten emniyetteki görülen yapının gerçek manada bu örgütün mensupları vardı ama büyük bir kesimi de örgüte mensup olmaktan çok onların güç ellerinin bulunması, tayin ve terfilerde etkin olmaları dolayısıyla kendilerine faydalanmak amacıyla yanaşmış insanlardı. Biz bugün emniyetteki etkinliklerin ciddi oranda kırıldıklarını ve çok az bir güçlerinin kaldığı inancındayız. Bunu tamamen yok etmekte mümkün değil. Çünkü devasa bir yapı" diye konuştu.

(İHA)

SONRAKİ HABER