Günün özeti

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.

F5HABER F5HABER
Günün özeti

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.

Erdoğan: Bizim için ok yaydan çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim için artık ok yaydan çıktı. El Bab'ı da Mümbiç'i de diğer bölgeleri de terör örgütlerinden temizlemeden durmayacağız" dedi.



Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na "ihanet" cevabı

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Anayasa değişikliğine 'Evet' diyen ihanet ediyor" açıklaması nedeniyle tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun ifadelerini 'çirkin ve yakışıksız' olarak niteleyen Yıldırım, "Ana muhalefet partisi genel başkanına hiç yakışmıyor" dedi.



Teröristlerin kimlikleri belirlendi: 18 kişi gözaltına alındı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İzmir'de terör saldırısını gerçekleştiren PKK'lı teröristlerin kimliklerinin belirlendiğini ve olayla ilgili şu ana kadar 18 gözaltı olduğunu söyledi.



32 DEAŞ'lı terörist daha etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatının 136'ncı gününde, toplamda 140 DEAŞ terör örgütü hedefinin vurulduğunu, yapılan atışlar ve çatışmalarda 32 DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı.



Kahraman trafik polisine hüzünlü veda

İzmir Adliyesinde gerçekleşen terör saldırısında ölümü göze alarak teröristlerle silahının son mermisine kadar çatıştıktan sonra şehit düşen polis memuru Fethi Sekin için yağmur altında İzmir Valiliği önünde tören düzenlendi.



Konya Valiliğinden öğrenci servisi kazasıyla ilgili açıklama

Konya Valiliği, Cihanbeyli ilçesinde öğrenci servisinin devrilmesi sonucu 2 öğrencinin hayatını kaybettiğini, tedbir amaçlı hastaneye kaldırılan 42 öğrenciden 5 yaralının Konya'daki hastanelere sevk edildiğini açıkladı.



Görmez'den hac kontenjanı müjdesi

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığının imzaladığı protokolle hac kontenjanı artırıldı. Bu kapsamda, geçtiğimiz yıl 59 bin 200 hacı adayı kutsal topraklara giderken bu yıl 80 bin hacı adayı kutsal topraklara gidecek.

(İHA)

SONRAKİ HABER