için kaldı

Türkiye'den dalış turizminin adresi: Kaş

Dünyanın en önemli turizm destinasyonları arasındaki Antalya'da, su altında önemli bir flora ve fauna zenginliğine sahip Kaş ilçesi, her yıl on binlerce yerli ve yabancı dalış tutkununu ağırlıyor

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türkiye'den dalış turizminin adresi: Kaş

Doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Kaş, su altı zenginlikleriyle de dalış turizmine hizmet veriyor. İlçe, antik çağlardan Birinci ve İkinci Dünya savaşlarına kadar birçok tarihi batığa da ev sahipliği yapıyor. Akdeniz'in mavi suları, bu özellikleriyle dalış tutkunlarını cezbediyor. İlçe, 2. Dünya Savaşı'nda Meis adasındaki İngiliz üstlerini bombalarken düşürülen İtalyan yapımı savaş uçağı, 3 bin 300 yıl önce batan Uluburun Batığı'nın replikası, geçen yıl Hava Kuvvetleri'nin bağışı ile ilçeye getirilerek batırılan D-47 kargo uçağı ve 2 yıl önce batırılan 45 tonluk "emekli tank", antik kalıntılar, doğal güzellikler ve yüzlerce objeye ev sahipliği yapıyor. Antik çağlardan 1. ve 2. Dünya savaşlarına kadar birçok batığın adeta tarihe sessiz tanıklık ettiği Kaş, dalgıçların ve su altı meraklıların ilgi odağı oluyor. Su altında görsel şölen oluşturan batıklar kendisine hayran bırakıyor.

Yaklaşık 40 noktada dalış yapanlar, farklı türlerdeki deniz canlılarını da görerek su altı dünyasının güzelliklerini keşfediyor. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) süreci kapsamında da gerekli tüm tedbirler alınarak, ilçede dalış hizmetleri devam ediyor.

Her yıl 100 bine yakın yerli ve yabancı turist dalış yapıyor

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER