Adana Valiliği'nden sahte içkiden ölümlerle ilgili açıklama

Adana'da bugüne kadar sahte alkolden 12 kişinin hayatını kaybettiği, 40 kişinin tedavilerinin ardından taburcu edildiği, 6 kişinin tedavisinin sürdüğü, olaylarla ilgili 11 kişinin tutuklandığı bildirildi. Adana Valiliği'nden yapılan açıklamada vatandaşların sahte içki üretimi ve her türlü alkolün tehlikeleri konusunda daha bilinçli olması, sahte içki üretimine yönelik tespit edilen her türlü faaliyetin güvenlik birimlerine bildirilmesinin toplum sağlığı açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Adana Valiliği'nden sahte içkiden ölümlerle ilgili açıklama

Adana Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, alkol zehirlenmelerinin büyük çoğunluğunun vatandaşların temin ettiği etil alkol ile kendileri tarafından ürettikleri içkileri tüketmeleri sonucu yaşandığı tespit edildi.

Adana'da alkole bağlı olarak 58 vatandaş çeşitli hastanelere başvurmuş olup bu kişilerden 12’si hayatını kaybetmiş, 40'ı tedavi sonrası taburcu edildi, 6 kişinin ise tedavi süreçleri devam ediyor.

Söz konusu olaylarla ilgili emniyet birimlerince 37 yasal işlem gerçekleştirildi. Bu işlemler sonucunda 11 şahıs tutuklandı, 10 şahıs adli kontrol şartı ile 16 şahıs ise serbest bırakıldı. Adana'da etil alkol satışı yapan 3 şahıs gözaltına alındı, 1 şüpheli firari olarak aranıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER