İndirim hayal oldu: Ek gümrük vergisi uzatıldı

3 bine yakın ürüne geçtiğimiz aylarda gelen ve Eylül ayı sonunda kaldırılması planlanan ek gümrük vergisi uygulaması yıl sonuna kadar uzatıldı.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
İndirim hayal oldu: Ek gümrük vergisi uzatıldı

Aralarında oyun konsolu ve benzeri elektronik eşyaların da bulunduğu ürünlere getirilen ek gümrük vergisi uygulaması 30 Eylül 2020 tarihinde (yani bu ay sonunda) sona erecekti. Ancak alınan yeni bir kararla bu süre yılsonuna kadar uzatıldı.

İndirim hayal oldu: Ek gümrük vergisi uzatıldı

İlki olarak Nisan ayında alınan bir kararla birçok ürüne ek gümrük vergisi getirilmiş. İlerleyen aylarda alınan yeni kararlarla beraber bu ürünlerin adedi ve kapsamı genişletilmişti. Yaklaşık olarak 3 binden fazla ürüne uygulanan yeni vergiler 30 Eylül 2020 tarihinde sona eriyor ve bu ürünlerdeki vergi oranı eskiye dönüyordu. 

Ancak yapılan yeni bir düzenleme ile bu vergilerin yılsonuna kadar yürürlükte olması kararlaştırıldı. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER