için kaldı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: SMO askerlerine vatandaşlık söz konusu değil

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Suriye Milli Ordusu (SMO) askerlerine Libya'da savaşmaları karşılığı vatandaşlık verileceği iddiasıyla ilgili olarak "Tamamen gerçek dışı" yorumunu yaptı

F5HABER F5HABER
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: SMO askerlerine vatandaşlık söz konusu değil

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı bir televizyon programında, dış politika gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

SMO askerlerinin Libya'da para veya Türk vatandaşlığı karşılığında savaştırılacağı iddialarına yönelik soruya Çavuşoğlu, "Tamamen gerçek dışı." yanıtını verdi.

Çavuşoğlu, yönetilemeyen ülkelerin, çatışmaların veya terörün, insani dram boyutunun yanı sıra güvenlik boyutunun da bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu iddialar tamamen gerçek dışı. Suriyeliler üzerinden muhalefetin çok yanlış tutumları oluyor. Bunun bir insani dram olduğunu çabuk unutuyoruz. O iddiaların hiçbirisi doğru değil. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının nasıl alınacağı kanunlarda belli. Dolayısıyla milletvekillerimizin ve siyasetçilerimizin de gerçek dışı, hayal ürünü iddialara inanıp ya da inanmak isteyip gündeme getirmesi doğru değil."

Muhalefetten, bakanlıklarına yönelik gelen soruları kendilerinin yanıtladığını ya da ilgili diğer bakanlıklara cevaplanmak üzere yönlendirdiklerini vurgulayan Çavuşoğlu, Libya'daki meşru otorite konumundaki Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile iş birliğinin Birleşmiş Milletler (BM) kararları ve uluslararası hukuka uygun olduğunun altını çizdi.

SONRAKİ HABER