için kaldı

Kaşlarınız Yüz Hatlarınıza Uygun mu?

Doğuştan sahip olduğumuz yüz hatlarımız ifadeden estetik görünüme kadar birçok durumu etkiliyor. Özellikle de yüzün diğer parametreleriyle bir araya geldiğinde güzellik açısından ciddi farklar yaratıyor. Bu parametrelerin başında yüzün merkezinde yer alan kaşlar yer alıyor. Kaşlar, yüzün şekline göre tasarlandığında çok daha doğal ve çekici bir görünüm elde edilebilir. Kontür Makyaj Eğitmeni Ergül Keskin, yüz şekline göre kaş formunun nasıl olması gerektiğini anlatıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kaşlarınız Yüz Hatlarınıza Uygun mu?

Yüz tipine en uygun kaş şekli nasıl seçilir?

Yüz şekline göre kaş formu belirlenirken bazı kriterler söz konusudur. Bunlar;

Ancak yüzün çerçevesini oluşturan kaşın şekli üzerindeki en belirleyici etken yine yüzün kendisidir. Dolayısıyla doğal ama doğru dokunuşlar çok önemlidir. Bu aşamada devreye kaş kontür uygulamaları; doğallığı bozulmuş, yanlış işlem görmüş ya da uygun bir tasarıma sahip olmayan kaşlara tekrar hayat veriyor. Yüz şekline uygun olarak tasarlanan kaşlar, yüzün sahip olması gerçekte sahip olması gereken vurucu ve etkileyici ifadeyi kazanmasını sağlıyor. Kaş kontürü uygulamasında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise; yüz şekline uygun kaş şeklinin profesyonel ve tecrübeli kişilerce yapılmasıdır. Çünkü hatlara göre tasarlanan kaşlar, milimetrik hesaplarla belirlenir ve belirleme işleminde birçok önemli parametre vardır. Bu noktada kişinin alanında uzman olması çok önemlidir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER