için kaldı

Sahte içki ölümleri sonrası 4 kişi tutuklandı

Manisa'nın Akhisar ve Soma ilçelerinde farklı tarihlerinde 3 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin de tedavi gördüğü alkol zehirlenmeleri ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 4 kişi tutuklandı.

F5HABER F5HABER
Sahte içki ölümleri sonrası 4 kişi tutuklandı

Manisa'nın Akhisar ve Soma ilçelerinde farklı tarihlerinde 3 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin de tedavi gördüğü alkol zehirlenmeleri ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 4 kişi tutuklandı.

İlk zehirlenme olayı Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana geldi. 15 Ekim 2017 tarihinde Akhisar'a bağlı Reşatbey Mahallesinde H.S. isimli şahısın şüpheli ölümü üzerine Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. H.S.'nin cesedinin bulunduğu yerde olay yeri incelemesi yapan ekipler, içerisinde el yapımı alkollü içecek olduğu değerlendirdikleri sıvıdan pet şişe ile numune alarak otopsiye gönderdi. Otopsi raporu ve kolluk görevlileri tarafından yapılan araştırma sonucunda hayatını kaybeden şahsın kullanmış olduğu el yapımı alkollü içkiden zehirlenerek yaşamını yitirdiği tespit edildi. Somut deliller doğrultusunda el yapımı alkollü içeceği üreten, satan ve temin eden İ.M. ve G.İ. isimli şüpheliler Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesi alınarak, Akhisar Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan İ.M. ve G.İ. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SOMA'DA SERBEST BIRAKILAN ŞÜPHELİLERE YENİDEN GÖZALTI

Manisa'nın Soma ilçesinde de 2 kişinin öldüğü 3 kişinin de tedavi gördüğü sahte içki soruşturması kapsamında daha önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 şüpheli savcının itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan şüpheliler E.İ.G. ve Ü.İ. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soma ilçesinde 25 ve 26 Ocak tarihinde bir büfeden aldıkları sahte içkiyi tüketen Ö.Ö.,İ.G., C.G., K.P. ve H.A.B. hastaneye kaldırılmış şahıslardan Ö.Ö.ve İ.G. yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirmişti. Şahısların ifadelerinden yola çıkan Soma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri sahte içkinin satıldığı iddia edilen bir tost büfesi sahibi E.İ.G. ile sahte içkiyi hazırladığı belirtilen Beden Eğitimi Öğretmeni Ü.İ'yi gözaltına almış, şahıslar Nöbetçi Soma Sulh Ceza Hakimliği kararı ile adli kontrol şartıyla serbest kalmışlardı. Şahıslardan içkileri ürettiği iddia edilen Ü.İ'nin evinde yapılan aramada 24 litre hazırlanmış rakı, 13 adet doluma hazır 100'lük rakı şişesi, 6 litre anason aroması, 1 litre votka aroması, içkiyi damıtmak için kullanılan iki adet pet 10 litrelik pet şişelerden yapılmış araç, çok sayıda doluma hazır pet şişe ele geçirilmişti. Karara yapılan itiraz üzerine Akhisar Sulh Ceza Hâkimliği, şüpheliler E.İ.G. ve Ü.İ. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri düzenlendi. Her iki şüpheli şahıs da kolluk görevlileri tarafından yakalanarak yeniden gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan E.İ.G ve Ü.İ. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, sahte içkiden zehirlenen C.G.'nin taburcu olduğu, K.P. ve H.A.B.'nin ise Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi yoğun bakımında tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

BAŞSAVCILIK VATANDAŞLARI UYARDI

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı yazılı açıklamada, sahte içki vakalarına karşı vatandaşları uyararak, "İzinsiz olarak üretilen el yapımı sahte alkollü içeceklerin insan sağlığı için hayati tehlike içermesi nedeniyle vatandaşlarımızın bu hususta dikkatli olmaları, el yapımı alkollü içki tüketiminden uzak durmaları, bu ve benzeri içecekleri satın almamaları, kullanmamaları, bu ve benzeri olaylarla karşılaşmaları durumunda derhal adli mercilere ihbarda bulunmaları son derece önem arz etmektedir. Akhisar halkının sağlık, huzur ve güvenliği için suç ve suçlular ile mücadelemiz aralıksız devam edecektir" denildi.

(Yılmaz Sarıpınar - Barış Gezici / İHA)

SONRAKİ HABER