NSU davasında iki zanlının mütalaası okunuyor

Almanya'da Federal Başsavcılık, NSU cinayetlerine yardım ile yataklık yapmakla suçlanan Ralf Wohlleben ve Carsten S'ye ilişkin mütalaasını okumaya başladı.

F5HABER F5HABER
NSU davasında iki zanlının mütalaası okunuyor

BERLİN (AA) - Almanya'da 2000-2007 yıllarında 8'i Türk, 10 kişiyi öldürmek, banka soymak ve bombalı saldırılarda bulunmakla suçlanan Nasyonal Sosyal Yeraltı (NSU) terör örgütü davasında Federal Başsavcılık, örgüte yardım ile yataklıktan yargılanan Ralf Wohlleben ve Carsten S'ye ilişkin mütalaasını okumaya başladı.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde devam eden davanın 378. duruşmasında Başsavcı Jochen Weingarten, Wohlleben ve Carsten S'nin, NSU terör örgütü üyeleri için cinayetlerin işlendiği silahı temin ettiklerinin kanıtlandığını belirtti.

İki sanığın, göçmen kökenlilerin öldürülmesi için kullanılacağının farkında olmalarına karşın yine de silahı NSU için satın aldıklarını vurguladı.

Weingarten, tutuklu yargılanan Wohlleben'in NSU'ya belirleyici şekilde yardım ettiğine işaret ederek, söz konusu silahın temin edilmesi için Carsten S'ye para veren Wohlleben'in NSU üçlüsüne verilmeden önce silahı incelediğini ifade etti.

Davada itirafçı olan ve tutuksuz yargılanan Carsten S'nin silahı tedarik ettiğini anımsatan Weingarten, Carsten S'nin NSU üçlüsü ile telefonla bağlantı kurduğunu ve talimatlar aldığını aktardı.

Davada baş sanık olarak yargılanan Beate Zschaepe'ye ilişkin mütalaasını geçen hafta tamamlayan başsavcılığın yarın da söz konusu iki sanık hakkındaki mütalaasını sürdüreceği, çarşamba günü başlayacak adli tatilin ardından 31 Ağustos'ta davaya devam edileceği belirtildi.

Böylelikle NSU terör örgütünü desteklemekle suçlanan diğer iki sanık Andre E. ve Holger G'ye ilişkin mütalaanın adli tatilden sonra sunulması bekleniyor.

Muhabir: Erbil Başay

SONRAKİ HABER