için kaldı

5G için teknik ekip kuruldu

Hükümet 5G için kolları sıvadı. Bakan Işık, "4G zaman kaybı olacak. İmkânları zorlayıp 5G'yi yerli teknolojiyle yapacağız" dedi

F5HABER F5HABER
5G için teknik ekip kuruldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "4G ile vakit kaybetmeyelim. Doğrudan 5G'ye geçelim" çıkışının ardından ilk adım atıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, altyapı hazırlıkları için teknik ekibin çalışmaya başladığını söyledi. Işık, "Sayın Cumhurbaşkanı önemli bir pencere açtı. 5G'nin 2020'yi bulacağını düşünmüyorum. İmkânları zorlayıp yerli teknoloji ile yapalım. 3G'den 5G'ye geçiş imkânsız değil. Yaşama geçirmek için büyük bir seferberliğe ihtiyaç var" dedi. Ekonomi yönetimi 26 Mayıs'ta yapılacak frekans ihalesinin ardından 5G altyapı çalışmalarının çerçevesini netleştirecek. Bilgi Teknolojileri Kurumu, GSM operatörleri ile görüşürken, Bakan Işık da teknolojik altyapı hazırlıklarını anlattı. Bakanlığını ilgilendiren tarafın teknoloji geliştirme ve bu noktada yerli teknolojinin getirilmesi olduğunu söyleyen Işık, 5G hazırlıklarıyla ilişgili şu bilgileri verdi:

İKİ TEMEL FARK:
3G ile 5G arasında iki fark var, biri hız. 3G'de 28-30 megabitlik bir hız varken 5G'de bu gigabit düzeyine geçecek. İnanılmaz bir hız oluşacak. İkincisi, 3G daha çok baz istasyonlarıyla haberleşmeyi esas alıyor, 5 G fiberoptik ağla olacak.

ÇOK HIZLI ÇÖZECEK:
Önemli olan haberleşme altyapısı ve hızı. 'Her şeyin internetini' kaldıracak bir fiberoptik altyapı ve hız. 'Önce 4G yapalım da sonradan 5G'ye geçelim' yerine 'bütün imkânlarımızı zorlayalım da 5G'ye geçelim' çok daha doğru bir yaklaşım.

4G ZAMAN KAYBI OLUR:
Topa vurulduğu anda takip ederseniz kaybedersiniz. Topun nereye düşeceğini görüp ona göre pozisyon almak durumdasınız. Şu anda teknolojide baş döndürücü bir hız var.

SONRAKİ HABER