MANEP 2023'ün tanıtımı Turgutlu'da yapıldı

MANEP 2023'ün tanıtımı Turgutlu'da yapıldı

POSTA POSTA
MANEP 2023'ün tanıtımı Turgutlu'da yapıldı

MANİSA Eğitim Projeleri (MANEP) 2023'ün tanıtımı Turgutlu İlçesinde, Manisa Valisi Ahmet Deniz'in de katılımıyla yapıldı. Turgutlu ve Ahmetli'deki okul idarecileri ve öğretmenlerinin katıldığı toplantıda eğitimciler MANEP 2023 için hazırız mesajı verdi.

Turgutlu Halil Kale Fen Lisesi Konferans Salonu'nda yapılan tanıtıma; Manisa Valisi Ahmet Deniz, Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, Ahmetli Kaymakamı Gökay Özkan, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban, Turgutlu İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halim Karaer, Manisa Milli Eğitim Müdür Vekili Necmettin Okumuş, Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Ahmetli Milli Eğitim Müdürü Cendel Akçay, Turgutlu ve Ahmetli'deki okulların idareci ve öğretmenleri katıldı. Manisa Milli Eğitim Müdür Vekili Necmettin Okumuş konuşmasında, "Türkiye'nin en büyük sorunu eğitim değildir. Türkiye'nin en büyük çözümü eğitimdir. Eğitimi çözüm olarak görmek zorundayız. MANEP 2023 ile birlikte biz eğitimi bir çözüm olarak gördüğümüzü ete kemiğe bürünmüş vücuda gelmiş halini Valimizin başkanlığında hep birlikte hazırladık" dedi.

'SEVGİYİ, ŞEFKATİ, MERHAMETİ VE İNSANİ DUYGULARI UNUTMAMALIYIZ'

Türkiye'nin gelişmesinde eğitimden başka enstrümanın olmadığını dile getiren Vali Ahmet Deniz, "MANEP 2023 çok önemli, çok başarılı ve üzerinde durulması gerek bir çalışma sonucudur. Bu topraklarda atalarımızın gayretleri ile bir cihan devleti inşa edildi. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u fethettikten sonra orayı bilim merkezi haline getirdi. Atalarımızın kalemleri, kılıçlarından daha keskin olduğu için dünyaya yüzyıllarca hükmettiler. Bizler bunları unutmadan bilim ve teknolojide daha çok ileriye gitmeliyiz. Bunları yaparken, sevgiyi, şefkati, merhameti ve insani duyguları unutmamalıyız. Çünkü bizim tarihimiz hep bunlarla dolu. Böyle bir milletin ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Herkesin de gurur duyması gerekiyor. Daha çok çalışmalı, daha fazla katma değer katarak, ülkemizi daha ileriye götürmeliyiz" diye konuştu.

Eğitim alanında çok önemli yatırımlar yapıldığını ve nicelik sorununun büyük ölçüde çözüldüğünü de vurgulayan Vali Deniz "Nicelikteki iyileşmeye niteliği de ilave etmemiz lazım. Okullardaki fiziki mekânları ne kadar iyileştirsek iyileştirelim öğretmenlerimiz olmazsa bunu başaramayız" dedi.

Gençlerin aldıkları eğitimin yanında okuma, sanat ve spor ile de uğraşmalarının önemli olduğunu ifade eden Vali Deniz, 'Spor Sevgisi Okulda Başlar' projesi kapsamında Manisa genelinde 100 spor kulübü kurulacağını söyledi.

Manisa Valiliği himayelerinde Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Spor Sevgisi Okulda Başlar', 'Kütüphanesiz Okul Kalmasın', 'Şehir Benim Evim', 'Çocuğumu Anaokuluna Gönderiyorum', 'Manisa Canım Feda', 'Eğitimde Varız Gelecekte Varız', 'Manisanat', 'Manisa Her Yerde Okuyor', 'Tasarım Beceri Atölyesi', 'Kitap Lig' projelerinin yanı sıra nitelikli güçlü meslek projeleri, akademik başarıyı arttırma, Manisa'ya değer katanlar faaliyetleri sunumla tanıtıldı.

Toplantı Manisa Valiliği tarafından hediye edilen kitaplarla Kaymakamlar ve katılımcılar ile okuma etkinliği yapılarak program sona erdi.

Tuncel YILMAZ / TURGUTLU (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER