için kaldı

Madde bağımlılığında vatandaş desteği gerekiyor

Madde bağımlılığında vatandaş desteği gerekiyor

POSTA POSTA
Madde bağımlılığında vatandaş desteği gerekiyor

Cansel ORUÇ/bursa,(DHA)-BURSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan, madde bağımlılığı ile mücadele noktasında Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile belediyelerin ciddi çalışmalar yaptığını, ancak vatandaş tarafından desteklenmedikçe bu çalışmaların bir anlamı olamayacağını söyledi.

Uyuşturucu madde kullanımı sadece Türkiye’nin değil bütün dünyanın en önemli sorunlarından biri halini alırken, Bursa Büyükşehir Belediyesi de 2015 yılında hizmete açtığı Gençlik ve Aile Destek Merkezi (GADEM) ile başlattığı bağımlılıkla mücadeleyi hız kesmeden sürdürüyor. Kurulduğu günden bu yana başvuruda bulunan bağımlı ve ailelerine bireysel ve grup danışmanlığı yaparak sosyal iyileşme sürecine destek veren GADEM, toplumun tüm kesimlerini bağımlılıkla mücadele noktasında bilgilendirmeye devam ediyor. Toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren madde bağımlılığı ile mücadele konusunda mahallelerin kanaat önderleri, muhtarlar, din görevlileri, okul müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla sık sık bir arayla gelen GADEM, bu kez Emirsultan Mahallesi sakinleriyle buluştu. Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan’ın da katıldığı toplantıda, GADEM uzmanları tarafından madde bağımlılığının belirtileri, mücadele noktasında yapılması gerekenler gibi pek çok konuda bilgiler verildi.

BAŞARI BİRLİKTE MÜMKÜN

Emir Buhari Kültür Merkezi’nde yapılan ve mahalle sakinlerinin de yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Genel Sekreter Ulaş Akhan, günümüzün en önemli problemlerinden birinin de bağımlılık olduğunu vurguladı. Madde bağımlılığıyla mücadele, alkolle mücadele ve tütün mamulleriyle mücadeleye son olarak teknoloji bağımlılığıyla mücadelenin de eklendiğini ifade eden Akhan, “Bağımlılıkla mücadele noktasında hem Sağlık Bakanlığımız hem Gençlik ve Spor Bakanlığımız hem de belediyelerimiz çok ciddi gayret gösteriyor. Fakat kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı bütün çalışmalar, eğer vatandaş tarafından desteklenirse bir anlam kazanabilir. Vatandaşların aktif katılımı olmadan, ailelerimizin desteği söz konusu değilken yapılan çalışmaların tamamen anlamsız olduğunu hepimiz görmüş buluyoruz. Çünkü ciddi anlamda devletimiz bu tür çalışmalara, gençlikle, eğitimle ilgili çalışmalara büyük kaynaklar ayırdı. Fakat maalesef geldiğimiz noktada görüyoruz ki bu çalışmalar ancak ve ancak yerel destekle başarılı olabiliyor. Bu akşam da sizlerin buraya gelmiş olması, bu bilgilendirme toplantısına katılmış olması da bizi açıkçası çok ümitlendirdi” dedi.

FOTOĞRAFLI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER