Partisini tanıtan Davutoğlu hangi sözleri verdi?

Parti kurma çalışmalarını tamamlayan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da gerçekleştirdiği tanıtım toplantısında yeni anayasa sözü verdi, parlamenter sistemi savundu. Yeni partinin ismi "Gelecek Partisi" olarak açıklandı.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Partisini tanıtan Davutoğlu hangi sözleri verdi?

Dünya Gazetesi'nden Canan Sakarya'nın haberine göre; AK Parti ile yollarını ayıran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Bilkent Otel’de düzenlediği toplantıda kurduğu Gelecek Partisini ve partinin kurucularını tanıttı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, sıfırdan bir anayasa yazılması gerektiğini belirterek, parlamenter sisteme geri dönüş mesajı verdi. Dış politikada diplomatik söylem ve iletişim dilinin tümüyle değiştirileceğini kaydeden Davutoğlu, ABD ile inişli çıkışlı seyreden ilişkilerin kurumsal ve süreklilik arz eden bir çerçeveye oturtulacağını belirtti.

Davutoğlu, ekonomiye ilişkin açıklamalarında Türkiye ekonomisinin derin bir krizin içerisinde olduğunu belirterek, "Türkiye’yi yönetenlerin iktidarda kalmanın dışında başka bir gündemleri bulunmamaktadır. 21 Türkiye derdi olmayanların, millet derdi kalmayanların, adalet meselesi olmayanların milletimizin geleceği için söyleyecekleri de kalmamıştır" dedi.

Ticaret ve sermaye hareketlerinde dünyaya açık, serbest piyasa ekonomisi ilkelerini benimsediklerine vurgu yapan Davutoğlu, ekonomik başarı için ön şartın hukukun üstünlüğünün sağlanması olduğunu söyledi.

Siyasi ahlâk, şeffaflık, siyasetin finansmanı ve imar rantlarının vergilendirilmesi yasalarını acilen çıkaracaklarını söyleyen Davutoğlu, demokratik bir Siyasi Partiler Kanunu hazırlanacaklarını belirtti.

Siyasi iletişimde nezaketi benimseyeceklerini, siyasi dillerinin insan onuruna ve özel hayatın mahremiyetine saygı temeline dayanacağını kaydeden Davutoğlu, "Parti olarak lider kültü ve edilgen kadrolar anlayışına dayanan siyaset tarzını reddediyoruz. Bunun Türkiye'ye ve siyasete nasıl irtifa kaybettirdiğini trajik örnekler üzerinden deneyimliyoruz. Bunun yerine, partimiz irade sahibi ve sorumlu liderlik, güçlü kadrolar, kollektif akıl ve dinamik kitle etkileşimini esas almaktadır" dedi.

Gelecek Partisi'nin 154 kişiden oluşan kurucular kurulu listesinde 18 eski Ak Partili milletvekili yer aldı. Eski Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, yazar Etyen Mahçupyan, 15 Temmuz Darbe Girişiminde hayatını kaybeden Erol Olçok'un eşi Nihal Olçok, gazeteci Hakan Albayrak, eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan kurucular arasında yer alan isimler oldu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER