Solcular, aşırı sağcıları Wedding'te yürütmedi

Berlin'de aşırı sağcı ‘Identitaere Bewegung' adlı grubun düzenlediği yürüyüşün hedefine ulaşmasını sol gruplar engelledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Solcular, aşırı sağcıları Wedding'te yürütmedi

TÜRKLERİN de yoğun olarak yaşadığı Wedding semtindeki Gesundbrunnen tren garının önünde toplanan yüzlerce aşırı sağcı, merkez tren garına doğru yürüyüşe geçti. Sarı-siyah bayraklar taşıyan ve 'Yurtseverlik suç değil', 'Berlin bizim kentimizdir', 'Sınırları kapatın' sloganları atan aşırı sağcılar, sol grupların düzenlediği protestolar nedeniyle ancak bir kilometre yürüyebildi.

Karşıt gösterilerden dolayı yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde üç saat Voltastrasse metro istasyonu civarında bekletilen aşırı sağcılar daha sonra yeniden Gesundbrunnen tren garına döndü ve gösterilerini sonlandırdı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER