için kaldı

7 Türkmen şehit oldu!

Suriye Türkmenleri, Hama-Humus kırsalında İran ve Hizbullah milisleri destekli rejim güçlerinin saldırısı sonucu çıkan çatışmada, 7 Türkmen'in şehit düştüğünü açıkladı.

VATAN VATAN
7 Türkmen şehit oldu!

Suriye Türkmen Meclisinden yapılan açıklamada, Suriye Türkmenlerinin, savaşın tüm dinamikleriyle yeniden şekillendirildiği bir dönemde tüm cephelerde yoğun ateş altında olduğu vurgulandı.

Türkmenlerin, Bayırbucak, Halep kırsalı ve merkezi ile Hama-Humus kırsallarında eş zamanlı ve eş güdümlü saldırılara maruz kaldığı belirtilen açıklamada, "Bugün Hama-Humus kırsalındaki Tulluf, Samalil, Burjkai ve Kisin köylerinde, İran ve Hizbullah milisleri destekli rejim güçlerinin saldırısı sonucu çıkan çatışmada, 7 Türkmen yiğidimiz şehit düşmüştür" ifadeleri kullanıldı.

Suriye Türkmenlerinin, tüm cephelerde "malum şer ittifakı"nın öncelikli hedefi durumunda bulunduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Suriye Türkmenleri olarak etrafımızda dönen ve varlığımıza kasteden tüm plan ile projelerin farkındayız. Allah'ın izniyle kanımızın son damlasına, son nefere kadar onur ve özgürlük mücadelemize devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Türkmen davası uğruna, Allah yolunda şehadet mertebesine ulaşan şehitlerimize rahmet, yaralı yiğitlerimize acil şifalar diliyoruz."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER