Macron'dan ABD-İran gerilimine ilişkin açıklama

Son günlerde yaşanan ABD-İran gerilimine ilişkin açıklamada bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Bu gerginlik son haftalarda yükseldi. Her türlü saldırıyı veya gerginliğin tırmanışını kınıyoruz. Tarafları diyalog içerisinde olmaya çalışıyoruz." dedi.

F5HABER F5HABER
Macron'dan ABD-İran gerilimine ilişkin açıklama

Macron, Marsilya'da Fransa, Portekiz, Malta, İspanya, İtalya, Cezayir,  Libya, Fas, Moritanya ve Tunus dışişleri bakanlarının katılımıyla düzenlenen  Akdeniz Forumu'nun ardından basına açıklamalarda bulundu.

ABD ile İran arasında yaşanan gerginlikten endişe duyduğunu belirten  Macron, Fransa'nın İran nükleer anlaşmasını desteklediğini hatırlattı. Macron,  "Bu gerginlik son haftalarda yükseldi. Her türlü saldırıyı veya gerginliğin  tırmanışını kınıyoruz. (Her iki tarafla) Diyalog içerisinde olmaya çalışıyoruz."  diye konuştu.

Danışmanını geçen hafta İran'a gönderdiğini ve Japonya'da düzenlenecek  G20 Zirvesi'nde ABD Başkanı Donald Trump ile görüşeceğini ifade eden Macron,  bölgenin güvenliği için iki ülke arasındaki gerilim hakkında bir çözümün  bulunması gerektiğini kaydetti.

SONRAKİ HABER