için kaldı

Alacak sigortasından faydalanmak isteyen KOBİ’ler için kriterler neler?

KOBİ’lere yönelik devlet destekli ticari alacak sigortası kapsamında, 'alıcılara' sağlanan kredi limitlerinde; vadeli satışlardan elde edilen ciro büyüklüğü, alacak sigortası talebinde bulunan işletmenin alıcı için talep ettiği kredi limiti, alıcıya ait finansal bilgiler, risk skoru gibi faktörler dikkate alınacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Alacak sigortasından faydalanmak isteyen KOBİ’ler için kriterler neler?

Küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik (KOBİ)  devlet destekli ticari alacak sigortası kapsamında, KOBİ'lere reasürans desteğinin sunulma kararının ardından şimdi de 'alıcılara' sağlanan kredi limitlerinde kriterler de belirlendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, konuya ilişkin 1 Nisan'da "Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik (KOBİ) Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Kapsamında Alıcılara Sağlanan Kredi Limitinin Belirlenmesi İşlemlerine İlişkin Genelge"yi (2020/7) yayımladı. Genelge’nin 2’inci maddesinde yer alan kriterlere göre, bir alıcı için sağlanan kredi limitini tespitinde, ‘vadeli satışlardan elde edilen ciro büyüklüğü’, ‘alacak sigortası talebinde bulunan işletmenin alıcı için talep ettiği kredi limiti’, ‘alıcıya ait finansal bilgiler’, ‘Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi (Merkez) tarafından belirlenen alıcıya ait risk skoru’ ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca uygun görülen diğer bilgi ve belgeler dikkate alınacak.

 

1 NİSAN’DA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER