Alkollü ya da Alkolsüz Doğal Kolonya Tarifi

Kolonya en doğal dezenfektandır. Hoş kokusu ile de ferahlatan kolonya mikrop ve virüslere karşı da en kolay korunmayı sağlar. Çok eski tarihten bu yana kolonya hijyen ürünü haline gelmiştir. İçeriğindeki anti viral ve anti septik etken maddeler sayesinde ellerinizi ve sürdüğünüz her yerdeki mikropları kısa sürede etkisiz hale getirebilirsiniz. Kolonya fiyatlarının her geçen gün artış yaşadığı düşünüldüğünde evde kolonya yapımı ile ilgili gereken bilgilere sahip olmak faydalı olur.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Alkollü ya da Alkolsüz Doğal Kolonya Tarifi

Tüm bunların yanı sıra kolonya; limon, ıhlamur, biberiye ya da lavanta gibi bitkilerin özleri ile aromatik hale getirilerek kozmetik alanında kullanıldıysa da tarihte kas ve eklem ağrıları ya da ağız içi ve yara temizliği gibi alanlarda da kullanılmıştır.

Evde doğal malzemeler ve basit yöntemlerle kolonyanızı ekonomik ve hızlı şekilde kendiniz yapabilirsiniz.

Alkolü ya da alkolsüz hazırladığınız doğal kolonyalar ile cildinizin mikroplardan hem arınmasını sağlamış hem de anında ferahlık hissi yaşayacaksınız. Ağzı kapalı ve güneş ışığından korunduğunda evde doğal olarak hazırladığınız kolonya beş yıl kadar bir süre boyunca bozulmadan durabilmektedir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER