için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 74. Genel Kurulu'na katılmak üzere yarın ABD'ye gidecek.

GASTE24 GASTE24
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna katılmak üzere ABD'ye gidecek.

Suriye'nin kuzeyinde terörden arındırılmış bir güvenli bölge için 45 günlük takvimde geri sayım sürüyor. Operasyon da dahil Ankara'nın planları hazır. Her türlü seçenek masada. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'ye ziyareti güvenli bölge konusunda belirleyici olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile de bir araya gelecek. Görüşmede Amerika Birleşik Devletleri ile güvenli bölge çalışmalarında gelinen nokta değerlendirilecek. Erdoğan, Türkiye'nin "güvenli bölge" konusundaki kararlılığı bir kez daha anlatacak. Atılması gereken adımları hatırlatacak.

Suriyeli mültecilerin geri dönüşü konusunda destek isteyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda dünya kamuoyuna seslenecek. Türkiye'nin mülteciler için yaptıklarını anlatacak. Güvenli Bölge'nin Suriyeli mültecilerin geri dönüşü için önemli bir liman olduğu mesajını verecek, destek isteyecek.

Çok sayıda devlet başkanıyla görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York'ta görüşme trafiği yoğun olacak. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Almanya Başbakanı Merkel, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile de bir araya gelmesi bekleniyor. 

Kaynak: TRT Haber

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER