Pandemi sürecinde Alzheimer ve demans hastaları farklı şekillerde etkileniyor

Sosyal izolasyonun artış gösterdiği pandemi gibi dönemlerin Alzheimer ve bunama hastalarının yaşam kalitesini etkilediğini belirten uzmanlar, bu dönemde kafa karışıklığının ve saldırgan davranışların artabileceğine, anksiyetenin tetiklenebileceğine dikkat çekiyor. Bu dönemde hastayla sosyal ilişkilerin güçlendirilmesi büyük önem taşıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Pandemi sürecinde Alzheimer ve demans hastaları farklı şekillerde etkileniyor

Alzheimer hastalığı hakkında toplumsal farkındalığı artırma, tedavi ve bakım olanaklarının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla  21 Eylül “Dünya Alzheimer Günü” olarak anılıyor.

Nöroloji Uzmanı Dr. Celal Şalçini, özellikle sosyal izolasyonun arttığı pandemi sürecinde Alzheimer ve demans hastalarının farklı şekillerde etkilendiğini belirtti.

Sosyal izolasyon, olumsuz etkiliyor

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER