Corona virüs İtalya'da turizm sektörünü vurdu

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19), İtalya'nın ekonomisini, özellikle de gelirlerinde önemli yer tutan turizm sektörünü vurdu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Corona virüs İtalya'da turizm sektörünü vurdu

İtalya'da, yaklaşık üç haftadır ülkeyi etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle 827 kişi yaşamını yitirdi, 12 bini aşkın kişiye virüs bulaştı.

Her yıl milyonlarca turist ağırlayan, Dünya Turizm Örgütünün (DTÖ) verilerine göre en çok ziyaret edilen 5'inci ülke olan İtalya'da koronavirüs endişesi nedeniyle bugünlerde turizm can çekişiyor. Ülke ekonomisinde yüzde 15 payı bulunan turizm sektörü, Kovid-19 salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında geliyor.

AA muhabiri, başkent Roma'da otel işletmecisinden taksi şoförüne, faytoncudan restoran sahibine, ekmeğini kazanmada turizmin önemli yer tuttuğu kesimlerin nabzını tuttu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER