Hükümetten ilk tepki!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, katıldığı bir toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken rekorlar kıran dolarla ilgili konuştu. Zeybekci şunları söyledi:

VATAN VATAN
Hükümetten ilk tepki!

"Kurla ilgili Türkiye'nin yaşadığı bir endişe yok. Piyasa dengesini bulacaktır, dokunmamak lazım. Faiz artırımı sırasında TCMB üç göstergeyi birden artırdı, şimdi de ilk kez üç göstergeyi birden indirdi teknik olarak doğru ama şimdiye kadar iki indirim daha yapması gerekirdi. Kurdan enflasyona gelen katkı geçici, yapısal değil; çekirdek enflasyon da düşüş eğiliminde. Euro/dolar paritesindeki 1 puanlık düşüş ihracatta 550-600 milyon dolarlık düşüşe neden oluyor. Türkiye'nin gelecek ile ilgili beklentileri pozitif; faiz indiriminin devam edeceğini düşünüyorum."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER