Çare emekli hocalar

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerle ilgili ilginç düzenlemelerin yer aldığı bir taslak çalışması başlattı. Üniversitelerin idari işlemleri ve öğretim üyelerinin disiplin kuralları gibi içinde birden fazla düzenleme olan YÖK taslağı, siyasetin de gündemine geldi. AK Parti’de yapılan toplantıda bazı maddelerin yeniden çalışılması istendi. Taslak özetle şöyle:

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çare emekli hocalar

AKADEMİSYENLER

Üniversiteden emekli olan öğretim üyelerinin, sözleşme ile emekli maaşı kesilmeden devlet üniversitelerine dönmesine olanak sağlanması planlanıyor. Vakıf üniversitelerinde var olan bu olanağın, devlet üniversitelerindeki öğretim elemanı açığını kapatacağı iddia ediliyor. SGK başta olmak üzere bazı kurumlar bu düzenlemeye karşı çıkıyor.

DİSİPLİN SORUŞTURMASI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER