Bakan Kasapoğlu'ndan federasyon başkanlarına kritik uyarılar!

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, federasyon başkanları ile yaptığı video konferansta birçok konuda uyarılarda bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Kasapoğlu'ndan federasyon başkanlarına kritik uyarılar!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, dün federasyon başkanları ile bir video konferans yaparak liglerin geleceğinden sporcu sağlığı ile ilgili alınması gereken tedbirlere, kulüplerin yaşayacağı finansal sorunlardan, halk sağlığına kadar birçok konuda hem uyarıda hem de önerilerde bulundu. Zirveye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Hentbol Federasyonu (THF) Başkanı Bilal Eyuboğlu, Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil ve Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan katıldı.

Tüm federasyonlardan rapor istedi

Tüm liglerde ve yaş gruplarında mücadele eden sporcu, teknik adam, antrenör, hakem ve spor hizmet elemanlarının koronavirüs raporunun çıkarılıp çıkarılmadığını soran ve kulüplerin bu konuda federasyonlara rapor vermesini isteyen Bakan Kasapoğlu önerilerini de şu şekilde iletti: 2021 yazında müthiş bir spor takvimi yaşanacak. Futbolda Avrupa Futbol Şampiyonası, basketbolda olimpiyat elemeleri, daha sonra da Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları yapılacak. Yerel liglerimizin bu sezon ve gelecek sezon takvimleri UEFA, FIFA, FIBA, FIVB ya da Euroleague gibi organizasyonlar ile koordineli şekilde yapılmalı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER