için kaldı

Rusya'ya karşı Uzakdoğu kozu

Turizmde yaşanan Rus krizine karşı sektör temsilcileri alternatif pazarlara rotasını çevirdi.

VATAN VATAN
Rusya'ya karşı Uzakdoğu kozu

Rusya'dan gelen 3.5 milyon turiste karşı yeni ülkeleri araştıran sektörün gündeminde özellikle Rusça konuşan ülkeler var. Antalya'nın en büyük kongre oteli Starlight ve Sunrise'ın sahibi Akpınar Group Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Akpınar, şu an Rus pazarı yokmuş gibi planlama yapılması gerektiğini belirterek, "Rusya dışında ancak Rusça konuşan ülkelere daha çok ağırlık vermek gerekiyor. Eğer Türkiye-Rusya ilişkilerinde düzelme olursa, reklam stratejilerini yeniden oraya göre düzenlemekte sıkıntı olmaz. Ama şu an eski Rus Cumhuriyetleri'ne, Balkan pazarına, Avrupa ülkelerine ve Çin'e yönelmiş durumdayız. Bu bizim B planımız. Yeni pazarlara da bakıyoruz" diye konuştu.

UZAKDOĞU AÇIĞI KAPATIR

Avrupa'nın yanı sıra özellikle Çin, Şangay, Japonya ve Hindistan pazarına yönelik hızlı ve etkili bir tanıtımın Rusya'dan kaynaklanan kayıpları kısmen de olsa telafi edebileceğini vurgulayan Akpınar, "Türkiye turizm cenneti. 1 milyonu aşkın kişiyi istihdam ediyor, sadece benim otellerimde altı bin kişi ekmek yiyor" değerlendirmesinde bulundu.

AKTARMALI ULAŞIM BÜYÜK SORUN

Turizm yatırımını yapmadan önce iki kez dünya turu yaptığını söyleyen Akpınar, "İki kez dünya turu yaptım, her yıl 5-6 kere de yurtdışı seyahati yapıyorum. Türkiye gibi bir sahile sahip ülke görmedim. En önemli sorunumuz ulaşım. Turistlerin İstanbul aktarmalı gelmek istemeyişi, tüm ülkelerden direkt tarifeli seferlerin olması gerekir. Bu sıruna devletimiz destek olursa, yeni pazarlara yapmış olduğumuz tanıtımlardan geri dönüş sağlayacağına inancım tam" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER