için kaldı

Şehit ailesinden terör örgütüne tokat gibi cevap

Şehit Jandarma Er Medet Mat'ın ailesi 'bu savaş Türk-Kürt savaşı değil, müslümanlar ile kafirlerin savaşıdır' derken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da bir çağrıda bulundu

VATAN VATAN
Şehit ailesinden terör örgütüne tokat gibi cevap

Ağrı Doğubayazıt'ta bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen Jandarma Er Medet Mat'ın ailesi, yaptıkları açıklamalar ile terör örgütüne tokat gibi cevap verdi.

KENDİNİ SİPER EDİP 60 ASKERİN HAYATINI KURTARAN KÜRT ŞEHİDİMİZ

Kürt kökenli bir ailenin çocuğu olan Medet Mat'ın ailesi, vatan için şehit olan evlatları ile gurur duyuyor. Karakola yapılan bombalı saldırıda Medet'in 60 askerin hayatını kurtardığını belirten aile, devletin terörle mücadele etmesine tam destek verdi.

Medet Mat'ın babası Nusret Mat ve ağabeyi Muhammed Mat yaptıkları açıklamalar ile HDP ve PKK'ya ağır eleştirilerde bulundu.

Evlatlarının acısını içlerinde yaşayan Mat ailesi, Kahta ilçesi İkizce köyünde taziyeleri kabul ediyor.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ve İl Genel Meclis Başkanı Salih Şahan, AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen, meclis üyeleri aileye taziye ziyaretinde bulundu. Kur'an okunarak dua edilen taziye ziyaretinde, acılı aileye sabırlar dilendi.

“OĞLUM 60 ASKERİN HAYATINI KURTARDI”

Şehidin acılı babası Nusret Mat, oğlu ile aynı yerde askerlik yapan ve yaralı bir askerin kendisini ziyaret ettiğini, saldırının nasıl olduğunu kendisine onların nasıl anlattığını aktardı.

Nusret Mat, “Saldırıyı yapanları kınıyor ve lanetliyorum. Vatanımız sağ olsun; milletimiz sağ olsun. Yaralı bir askerin babası bana olayı anlattı. Medetim kendini 60 asker arkadaşına siper etmiş. Oğlum kendini feda ettiği için gururluyum. Ne mutlu Medetime. Evladım vatani görevini yaptı, başım diktir. Eğer gerekirse ben de diğer çocuklarımla beraber savaşmaya gideriz; devletimizin arkasındayız” dedi.

“KANIMIZIN SON DAMLASI, VÜCUDUMUZUN SON PARÇASINA KADAR SAVAŞALIM”

Şehit Medet Mat'ın abisi Muhammed Mat ise bu savaşın Kürt-Türk savaşı olmadığını dile getirerek, devletin terörle mücadelesini sonuna kadar devam ettirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Muhammed Mat “Bu savaş Kürt-Türk savaşı değil, Müslümanlar ile kafirlerin savaşıdır. Biz bunun bilincindeyiz. Kardeşimin Uhud'da, Bedir'de şehit düşenler gibi şehadete ermiştir. Biz onla gurur duyuyoruz, biz bununla mutluyuz. Biz sağ oldukça, Müslüman Kürtler sağ oldukça, biz Kürtlerin maskesini takıp da, 'Kürt halkının hakkını savunuyorum' diyen Yahudi ve Ermeniler emellerine ulaşamayacaklar. İslam'ın son kalesi bizim kanımız damarlarımızda olduğu müddetçe duracaktır. İslam'ın son kalesini muhafaza edeceğiz. Ben varım, kardeşim var, öbür kardeşim var. İnşallah ömür boyu neslimizle bu dava uğruna canlarımızı feda edeceğiz. Ne mutlu bize ki Efendimizin getirdiği dine şehit verdik. Bu vatana şehit verdik, bu vatan uğruna kanımız aktı. Buradan Cumhurbaşkanıma seslenmek istiyorum. Kanımızın son damlasına kadar, bedenimizin son parçasına kadar savaşalım. Asla taviz vermeyin. Bu son seçimde millet siyasete girsinler, kan dökülmesin diye oy verdiler. Ama onlar ne yaptı? Seçimi kazandıktan sonra, barajı aştıktan sonra yine kan aktı. Bunlara acımayacaksın” dedi.

“TERÖRDEN MEDET UMANLAR MEDET'E KIYDILAR”

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise konuşmasında, “Terörden medet umanlar, Medet kardeşimizi, Kürt kardeşimizi şehit etti. Terörle mücadele sonuna kadar ve etkin bir şekilde devam edecek. Nereye varırsa varsın, terör olduğu müddetçe ona karşıda bir mücadelede olacaktır. Kürt kardeşimizin haklarını savunuyormuş gibi en çok da Kürtlere baskı uygulayan bir terör ile karşı karşıyayız. Bu ülkede Kürt'üyle-Türk'üyle, Alevi'siyle-Sünni'siyle, Zaza'sıyla-Arap'ıyla yaşayan 78 milyon kardeşimizin hepsi bir ve beraber olarak bu bayrağın dalgalanması noktasında kanının son damlasına kadar mücadele edecektir” ifadelerini kullandı.

“ONLAR İÇİN İNSANIN DEĞERİ YOK”

Medet Mat'ın şehadeti ile Adıyaman'ın son üç gündür yas içerisinde olduğunu belirten Vali Mahmut Demirtaş ise, “Medet kardeşime Allah'tan rahmet diliyorum. Bu hain saldırıyı gerçekleştirenleri protesto ediyor ve lanetliyoruz. Terör örgütü mensupları hiçbir zaman insana değer vermedikleri için karşısına gelmiş Kürt olmuş, Türk olmuş, Alevi olmuş, Sünni olmuş veya başka bir dinden olmuş hiç problem değil. Onun hedefi bu memleketi parçalamak, bu memleketin gelişmesini ve kalkınmasının önünde engel teşkil etmek, bu memleketin kalkınmasına prangalar vurmaktır” diye konuştu.

Vali Mahmut Demirtaş ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, daha sonra şehidin annesi Nimet Mat'ı ziyaret ederek elini öpüp, başsağlığı diledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER