Filistinli engelli kardeşlerin tedavisi Türkiye'de yapılacak

Sağlık Bakanı Demircan, protez ihtiyacı olan Filistinli üç çocuğun da tedavileri için harekete geçildiğini belirterek, "Çocuklarımızı Türkiye'ye getirip, Türkiye'de yapılmasını sağlayacağız." dedi.

F5HABER F5HABER
Filistinli engelli kardeşlerin tedavisi Türkiye'de yapılacak

ANKARA(AA) - Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, down sendromlu Filistinli Muhammed et-Tavil ve ailesini kabulünde, Anadolu Ajansının (AA) Yılın Fotoğrafları oylamasında yer alan fotoğrafla gündeme gelen, İsrail ambargosu altındaki Gazze'de tıbbi yoksunluklar nedeniyle tedavi olamayan Filistinli engelli kardeşlerle ilgili de açıklama yaptı.

Doğuştan belden aşağısı olmayan 9 yaşındaki Secud, 7 yaşındaki Mahmud ve 9 aylık Enes'in sağlıklarına kavuşması için harekete geçtiklerini belirten Demircan, bunun için Türkiye olarak gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi.

Demircan, üç kardeşin Gazze Şeridi'nin güney bölgesindeki Refah şehrinde yaşadığını anlatarak, "Şu anda orada Dış İlişkiler Genel Müdürümüz, Filistin'de biten bir hastanemizin işletilmesiyle ilgili görüşmeleri yapıyor. Bu arada çocuklarımızı da ziyaret etti. Çocuklarımızı Türkiye'ye getirip, protezlerinin Türkiye'de yapılmasını sağlayacağız." dedi.

AA muhabirinin Bakanlık yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Gazze'de bulunan teknik heyetin, Gazze Bakan Vekili Dr. Abu Ryash ile görüşmesinde aile ile bir araya gelindi.

Söz konusu görüşme doğrultusunda, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğu tarafından 3359 sayılı Kanun kapsamında, prosedürlerin başlatılması ve vize işlemlerinin hızlandırılması, TİKA tarafından ailenin tedavi için gidiş biletlerinin karşılanması, Bakanlık tarafından tedavilerin Ankara Gazi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim Araştırma Hastanesinde yürütülmesi hususlarında girişimlerde bulunuldu.

SONRAKİ HABER