Muratpaşa sokak sokak dezenfekte ediliyor

Antalya Muratpaşa’da koronavirüs salgınına karşı sokak sokak dezenfekte çalışması yapıldığını belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Bütün ekiplerimiz ayakta, işbaşında. Belediye olarak teyakkuz halindeyiz. Vatandaşlarımız evde kalsın, biz onlara yardım için ayaktayız” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Muratpaşa sokak sokak dezenfekte ediliyor

Antalya’nın 500 bini aşkın nüfusulu ilçesi Muratpaşa’da, koronavirüs salgınına karşı sokak sokak dezenfekte çalışması yapılıyor. Belediye Başkanı Ümit Uysal, 10 arazöz ve 74 kişilik bir hijyen ekibi kurduklarını belirterek “Bu süreçte komşularımızın sıklıkla kullandığı kamu binaları da dahil olmak üzere her noktada çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu. Başkan Uysal, Sağlık Bakanlığı’nın 11 Mart’ta ilk vakayı doğrulamasıyla birlikte başkan yardımcıları, Sağlık İşleri, Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler, Fen İşleri, Sosyal Yardım, Çevre Koruma ve Kontrol müdürlükleri gibi ilgili tüm birimlerin katılımıyla bir ‘kriz masası’ oluşturduklarını söyledi. Başkan Uysal, Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde de bir hijyen ekibi oluşturduklarını ifade etti.

Muratpaşa sokak sokak dezenfekte ediliyor - Resim : 1

HIZLA EKİP KURDUK

Tek merkezden yönlendirilen ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları için 10 arazöz ve toplam 74 kişiden oluşan 10 hijyen ekibinin kurulduğunu aktaran Başkan Uysal, çalışmaları sokak sokak planladıklarını söyledi. Uysal, bir yandan arazözlerle cadde ve sokaklar yıkanırken parklar, bankamatikler ve atık konteynerlerinin tek tek ilaçlandığını kaydetti. Pazar yerlerin ise hem pazar kurulmadan önce hem de sonrasında dezenfekte edildiğini belirten Başkan Uysal, şunları söyledi: “İlçe belediyeleri ilaçlamayla görevli değildi. Ama ihtiyaç büyük olunca ve boşluk olduğunu gördüğümüz için hızla dev bir ekip kurduk. Geldiğimiz aşamada, toplumun girip çıkmak zorunda olduğu hastaneler, aile sağlık merkezleri gibi yerleri de belediye olarak ilaçlıyoruz. Toplumun yoğun kullandığı bütün kamusal alanları ilaçlıyoruz. Bunun için hazırız ve yeterince ekibimiz var. Bütün ekiplerimiz ayakta, işbaşında. Belediye olarak teyakkuz halindeyiz. Vatandaşlarımız evde kalsın, biz onlara yardım için ayaktayız.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER